Τρίτη 10 Μαΐου 2016

''Η αποτυχία Τσίπρα βάζει διπλό φέσι μέτρων στους συνταξιούχους!!''




ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, μετά από τόσες ώρες διαδικασίας, αν δεν είχαμε μπροστά μας τα κείμενα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακούγαμε τους Υπουργούς ή τους Εκπροσώπους των κομμάτων αυτών και την άποψη που αυτοί θέλουν να περάσουν προς την κοινή γνώμη, πραγματικά, θα μπορούσαμε και να τρελαθούμε με αυτά που ακούμε.
Ειδικά με τον κύριο Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος έφερε το αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ. Κοινώς, για πρώτη φορά στα χρονικά στην Ελλάδα οι «πλούσιοι» της χώρας των 600 ευρώ τον μήνα πληρώνουν φόρο. Αυτός είναι. Και αντί να ντρέπεται για αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις αποτυχίες του, φέρνει και τον σύμμαχό του, τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μέσα σε όλα τα άλλα έρχεται και ρωτάει -μαζί με τον Τσακαλώτο βέβαια και λίγο με τον κ. Σταθάκη, δηλαδή το οικονομικό επιτελείο και το επιτελείο της αναπτύξεως- «Με ποιον είστε;». Αυτό ρωτάτε. Έχετε μεγάλη αγωνία αυτές τις μέρες να ρωτήσετε με ποιον είμαστε.



Ακούστε,λοιπόν,να σας κάνω μια περιγραφή. Πέρυσι το καλοκαίρι, φέρνοντας το τρίτιο Μνημόνιο εδώ σε αυτή την Αίθουσα, λέγατε όλοι σας ότι το βάρος αυτό και η Συμφωνία αυτή είναι 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λέγατε, ότι είναι 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ -ούτε 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν το τρίτο μνημόνιο. Το ψηφίσατε. Και εμείς ψηφίσαμε ναπαραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ.
Πήρατε μέτρα 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ποια μέτρα; Τα θυμάστε; Θυμάστε αυτά που ψηφίσατε; ΦΠΑ στα νησιά, το 23% στον ΦΠΑ και πολλά άλλα τέτοια μέτρα 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα ψηφίσατε, ναι ή όχι; Αυτά ήταν για το τρίτο μνημόνιο, για να προχωρήσουμε την προοπτική της αξιολόγησης.
Ερχόμαστε σήμερα και έχουμε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, κύριε Σταθάκη! Κι αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί εις το ΑΕΠ του 2015. Σήμερα θα τα ψηφίσετε αυτά τα μέτρα εσείς. Λοιπόν, έχουμε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό κάνει 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Κύριε Σταθάκη, κύριε Τσακαλώτε, κ. Σκουρλέτη και η λοιπή ομάδα, τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ με τον σημερινό λογαριασμό έχουν καμία σχέση με τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, που μας λέγατε πέρυσι το καλοκαίρι; Ένα το ερώτημα.
Για αυτά τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ,τα οποία συζητάτε, το ζήτημα σας είναι αν υπάρχουν 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ και τι λέμε εμείς ή το ζήτημά σας είναι πώς θα τα περάσετε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρώτον, και στον λαό δεύτερον;
Ξέρετε, γιατί σας το λέω; Διότι αν σας δοθεί η δυνατότητα να τα ονοματίσετε -γιατί είναι περικοπές δαπανών, όπως ακούμε, δηλαδήεπιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις- και με τα δύο χέρια θα τα ψηφίσει ο καθένας εδώ εκ των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Εκεί είναι το θέμα σας, πώς θα το ονοματίσετε, το επικοινωνιακό.
Αυτά τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το αποτέλεσμα της δικής σας αποτυχίας, συν τα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, έχετε ξεπεράσει κατά πολύ τον λογαριασμό που οι ίδιοι θέσατε πέρυσι το καλοκαίρι. Πάμε για ένα διπλό φέσι στο κεφάλι του κάθε Έλληνα. Έχετε ξεπεράσει τον λογαριασμό και μέσα σε αυτόν τον λογαριασμό, δυστυχώς, είναι και το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό.
Διότι, όπως σας είπαμε πάρα πολύ καθαρά, τα 300 εκατομμύρια του 2014 με τις αναλογιστικές έχουνε φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια το 2016. Αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια επιπλέον είναι μέσα σε αυτόν τον λογαριασμό που μας έχετε φέρει. Αυτός ο λογαριασμός, λοιπόν, είναι ένα αποτέλεσμα της δικιάς σας διακυβέρνησης, έχει το δικό σας ονοματεπώνυμο, έχει τα δικά σας χαρακτηριστικά.
Άρα, λοιπόν, τα 3,6 δισεκατομμύρια που έρχονται -του ΔΝΤ θέλετε, του οποιουδήποτε θέλετε, πρέπει να δώσετε άλλο όνομα- είναι ο λογαριασμός Τσίπρα, είναι ο λογαριασμός της δικιάς σας αποτυχίας, η οποία θα πληρωθεί σήμερα, ψηφίζοντας το βράδυ σε λίγες ώρες. Όποια τερτίπια κι αν μηχανευτείο καθένας, δεν θα αποφύγετε τη δύσκολη στιγμή του να ψηφίσετε τα 5,5 δισεκατομμύρια σήμερα, είτε στη φορολογία, είτε στις συντάξεις, είτε στις εισφορές τις οποίες καλείτε τον κόσμο και τις παραγωγικές τάξεις της χώρας να πληρώσουν.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ)
Στη δεύτερη επιχειρηματολογία σας, για το αν είναι δίκαιη ή όχι η κατανομή των βαρών, πρέπει να ρωτήσετε τους χαμηλοσυνταξιούχους για το ΕΚΑΣ που τους κόβετε. Είναι 2,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2019.
Κύριε Μαντά, το επιχείρημά σας ότι δεν πρέπει να μετράμε της κάθε χρονιάς τη χασούρα που έχει ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε συνταξιούχος, δεν στέκει. Γιατί, πραγματικά, αν χάσουν το ΕΚΑΣ το 2016, το 2017, το 2018, το 2019, αν χάσουν τα οικογενειακά επιδόματα, αν χάσουν τις συντάξεις χηρείας και τις αναπηρικές συντάξεις, αν χάσουν οι νέοι συνταξιούχοι, αν χάσουν οι αγρότες, που θα τους επιβάλετε τις εισφορές, αν η εθνική σύνταξη από τα 486 ευρώ πάει στα 345, όλη αυτή τη χασούρα δεν θα την έχουμε μόνο το 2016, θα την έχουμε και το 2017 και το 2018 και το 2019. Είναι το πρόγραμμά σας.
Αυτή τη χασούρα, πραγματικά, αν την βάλετε είναι πάνω από 8 δισεκατομμύρια μόνο στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό μέχρι το 2016. Αυτή τη χασούρα, λοιπόν, εσείς θα την υποβάλετε και θα την επιβάλετε στον ελληνικό λαό. Έχει το δικό σας όνομα, έχει τη δικιά σας ψήφο, έχει τη δικιά σας φιλοσοφία. Είναι μια αποτυχημένη φιλοσοφία, η οποία σημαίνει διανομή της φτώχειας. Και στη διανομή της φτώχειας κοινωνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει.
Εσείς είστε υπόλογοι, λοιπόν, από εδώ και πέρα, μόλις ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, από αύριο, να δίνετε λογαριασμό και λόγο στον κάθε συνταξιούχο στον κάθε Έλληνα εργαζόμενο γι' αυτή την αποτυχημένη σας συμπεριφορά και πολιτική.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου