Τρίτη 10 Μαΐου 2016

''Τα 15 παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις!!''

(Ομιλία του Εισηγητή της ΝΔ Β. Οικονόμου στην Επιτροπή για το Σ/Ν Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων)


ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Τον λόγο έχει ο κ. Βασίλειος Οικονόμου, Εισηγητής της ΝΔ.



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Θα προσπαθήσω στην ομιλία μου, κύριε Πρόεδρε, να αποδείξω ότι αυτό δεν είναι ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, είναι ένα νομοσχέδιο του ψεύδους και της εξαπάτησης. Θα πω και θα περιγράψω τα 15 παραμύθια που λέει ο κ. Υπουργός και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτό το νομοσχέδιο.



Πριν πω, όμως, αυτό, κύριε Υπουργέ, θέλω να κάνουμε μια ξεκάθαρη εξήγηση. Επειδή λέτε ότι θα καταργηθούν όλα τα ταμεία της κύριας ασφάλισης και θα γίνουν ένα κι επειδή θα καταργηθούν όλα τα ταμεία της επικουρικής και θα γίνουν ένα, ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑ, μπορείτε να μου δώσετε μια πειστική εξήγηση ενώ σήμερα σ' αυτή την αίθουσα καταργείται τα ταμεία και τα κάνετε ένα και ένα, γιατί στη διπλανή αίθουσα διορίζετε δύο Διοικήσεις στο ΤΑ.Π.Ι.Τ. και στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. για πέντε μήνες, αφού από 1/1/17 θα πρέπει να μην υπάρχουν αυτά τα δύο ταμεία και κάνετε δύο διορισμούς των φίλων σας και των κομματικών εγκάθετων, όταν έχετε Διοικήσεις; Και γιατί δεν τις αφήνετε τις Διοικήσεις; Ποια η πρεμούρα και η ανάγκη και η αγωνία σας ν' αλλάξετε την ίδια στιγμή...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ (εκτός μικροφώνου): Η δική σας αγωνία.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Κύριε Μαντά, εσείς ψηφίζετε εδώ, έχετε ψηφίσει επί της αρχής και θα ψηφίσετε και επί των άρθρων, την κατάργηση των δύο αυτών ταμείων. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, στην επόμενη αίθουσα στην Επιτροπή Δημοσίων Οργανισμών και Τραπεζών διορίζετε δύο Διοικήσεις σε ταμεία που καταργούνται. Αυτό πώς μπορεί να ονομαστεί, κύριε Υπουργέ; Αυτό δεν είναι μια άθλια πολιτική συμπεριφορά;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Μου επιτρέπετε;
Κύριε Οικονόμου, επειδή είστε συνάδελφος, ξέρετε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέχεται μόνο για ένα τρίμηνο, μετά τη λήξη της θητείας της Διοίκησης, την παραμονή ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Έστω και για πέντε μήνες, λοιπόν, ήταν νομική αναγκαιότητα να αντικαταστήσουμε την Διοίκηση.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Δεν είναι πειστική η απάντησή σας, κύριε Υπουργέ. Τα νοσοκομεία τα έχετε ένα χρόνο χωρίς Διοικήσεις, στον αυτόματο και είχατε την πρεμούρα σε δύο ταμεία να βάλετε Διοικήσεις; Ένα χρόνο τα νοσοκομεία είναι ακυβέρνητα, εκεί δεν υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας;
Αφήστε τα αυτά, σας πιάσαμε στα πράσα. Σταματήστε τη διαδικασία στην άλλη Επιτροπή, είναι η εικονογράφηση της τραγικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αυτό το κρατούμενο, κρατήστε το, δε θα περάσει έτσι.
Ας πάμε, λοιπόν, στα ψέματα και στα παραμύθια, γιατί ακούσαμε πολλά. Εμείς, πραγματικά, κάναμε μια κριτική στην πρώτη Επιτροπή, που ήταν επί της αρχής, γιατί θέλαμε να δούμε που το πάει ο Υπουργός. Αλλά, δυστυχώς, είδαμε ότι ο Υπουργός το πηγαίνει πολύ άσχημα και μακριά. Για να δούμε λοιπόν αυτά που λέει έχουν αξία και σημασία; Γιατί ξέρετε ο γενικόλογος λόγος, οι θεωρίες, κρύβουν συνήθως αυτά που θέλουμε να περάσουμε, που είναι η ουσία κι επειδή έχουμε έρθει στα άρθρα, εμείς θα μιλήσουμε με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα και θα αποδείξω ότι ο κύριος Υπουργός είναι ένας μεγάλος ψεύτης.
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Σας παρακαλώ, να αποφύγουμε αυτές τις εκφράσεις.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Ωραία, το παίρνω πίσω. Είναι ένας πολιτικός παραμυθατζής και θα πω τα 15 παραμύθια που λέει ο κ. Κατρούγκαλος.
Πρώτο παραμύθι: Το κράτος, λέει, βέβαια εκεί έχουν τσιμπήσει και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το αναμασάγανε και το λέγανε συνέχεια στις ομιλίες τους, εγγυάται την πλήρη εγκυοδοτική υποχρέωση στις συντάξεις. Αλήθεια ε; Δηλαδή στα άρθρα 1,2 και 56 αυτό διαβάζετε; Ότι το κράτος, γιατί πρέπει να είστε καλά με την ψυχούλα σας και την ιδεολογική σας αυταπάτη ότι συντηρείτε το δημόσιο χαρακτήρα της σύνταξης, στηρίζει τις συντάξεις; Για πείτε μου, αγαπητέ μου, το ταμείο της κύριας σύνταξης, δηλαδή η ανταποδοτική όπως τη λέτε, η επικουρική και τα μετοχικά ταμεία, είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου; Έτσι λέτε στο πόνημα σας. Έχουν κρατική επιχορήγηση; Όχι!
Άρα, λοιπόν, θα σας πω πώς λέγεται αυτή η ρήτρα, γιατί ήσασταν πολύ ευαίσθητοι και ρίχνατε πολύ κλάμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα έκοβε 8% τις επικουρικές το 2015, αλλά εδώ, όμως, μπορείτε να μου εξηγήσετε, χωρίς κρατική επιχορήγηση, το ΕΦΚΑ που φτιάχνετε, το επικουρικό και τα μετοχικά ταμεία πώς θα δουλέψουν; Με τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών; Και αν δεν φτάνουν τα λεφτά; Αφού, δεν προβλέπεται κρατική επιχορήγηση.
Λοιπόν, το παραμύθι νούμερο ένα τελείωσε. Δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, μόνο στην εθνική συνταξούλα στα 345 ευρώ για τα 15 χρόνια.



(Συνέχεια ομιλίας του κυρίου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Εισηγητή της Ν.Δ.)
Λέτε, κύριε Υπουργέ, δεύτερο παραμύθι, δεν θα μειώσουμε τις καταβαλλόμενες  κύριες συντάξεις. Πολύ ωραία. Καταρχάς, υποτίθεται ότι έχετε την προσωπική διαφορά. Πάω  στο άρθρο 14. Σας θυμίζει τίποτα το άρθρο 14;
Πάω στο άρθρο 14 λοιπόν και διαβάζω ότι 2,5%, υπάρχει ένας κόφτης εκεί, θα τα πούμε στην Ολομέλεια πιο γλυκά και όμορφα, αλλά τι γίνεται μ' αυτό το κόφτη; Πριν πείτε πολλά λόγια για τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, πηγαίνετε στο κόφτη του 14 άρθρου, το 2,5% και θα τα πούμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Πόσο είναι;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Πόσο είναι; Επί του 2009 κύριε Μαντά. Πόσες ήταν οι καταβαλλόμενες σύνταξης, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης κύριε Μαντά το 2009 με 20% λιγότερο αριθμό συνταξιούχων το 2009. Πέστε μου το νούμερο που είχε το 2009; Πόσα πληρώνει το κράτος το 2015; Και πέστε μου ο κόφτης που θα δουλεύει; Εσείς, πέστε μου. Το άρθρο 14. Αν ξέρετε να διαβάζετε τα άρθρα...
Για ακούστε, λοιπόν, τα 1.300 δεν είναι κόφτης; Κύριες και επικουρικές; Τα 1.800 καθαρό για την ανώτερη σύνταξη, δεν είναι κόφτης; Τα 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις, δεν είναι κόφτης; Αυτές δεν είναι κύριες συντάξεις;
Τρίτο παραμύθι: ‘Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων'. Ναι ε; Στο 4, στο 14 πάλι, στο 39, στο 40 και στο 96 άρθρο, οι κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων δεν μειώνονται κατά 10% και έως 35% μεσοσταθμιστικά πάνω από 20% και επικουρικές από 35% έως 70%; Και βέβαια, πάλι αυξάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Άρθρο 96. Αυτό είναι το πονηρό άρθρο, που έχετε φτιάξει. Το είπε ο κ. Μπάκάς, ‘σώνουμε τις επικουρικές'. Ναι, ε; Το επικουρικό ταμείο. Για να ακούσετε κύριε Μπάκα πως το  διαβάζουμε εμείς το 96 και πως το έγραψε ο Υπουργός, εσύ καλά τα λες, αλλά ο Υπουργός για άλλα πάει.
Για πέστε μου κύριε Κατρούγκαλε, δεν σας αρέσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.  Για να ακούσω τώρα την ρήτρα εξαφάνισης των συντάξεων που έχετε φτιάξει. Ένα παραδειγματάκι. Έχετε βάλει, λοιπόν, τον κόφτη στα 1.300. Κύρια σύνταξη 1.300 και 300 επικουρική. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα; Χιλιάδες. Πόσα θα πάρει ο συνταξιούχος από την επικουρική του; Με το 96 δεν το λέτε. Εγώ, ξέρετε τι λέω; Θα πάει 1.300. Δηλαδή, η επικουρική θα κοπεί τελείως. Μπορώ να το πω αυτό; Γιατί; Έχετε κάποια άλλη ρύθμιση και κάποια άλλη διατύπωση στο  96 που να λέει ότι δεν θα το πάει 1.300; Αφού βάζετε τον κοφτή στα 1.300. Και σας ξαναφέρνω το παράδειγμα, 1300 κύρια, 1250, αν θέλετε, χιλιάδες συνταξιούχοι και 250, 300 επικουρική. Πόσο θα πάρει κύριε Υπουργέ; 1300 λέτε.
Για πέστε μου, τα 300 της επικουρικής του φουκαρά αυτουνού δεν θα κάνουνε φτερά; Δεν κόβετε την επικουρική; Έχετε το δικαίωμα; Αυτό είναι 100% κόψιμο της επικουρικής; 70% κόψιμο της επικουρικής, είναι Και αυτό το λέτε δικαιοσύνη και τολμάτε να μιλήσετε για τις επικουρικές συντάξεις;
Άρθρο 96. Σημειώστε το. Παραμύθι 5. ‘Δεν θα μειώσουμε, λέει, τα μερίσματα των μετοχικών ταμείων΄. Μπα; Και αυτό που βλέπουμε εδώ πέρα, τι είναι; Σας πάω στο 47-48. Αλλά εδώ επειδή βλέπουμε και τους αγαπητούς συνάδελφους των ΑΝ.ΕΛ., να μας εξηγήσει κάτι ο κ. Παπαχριστόπουλος, που είναι ο Εισηγητής. Ο κ. Καμμένος δεν έχει υπογράψει αυτό το νομοσχέδιο και τον αφορά άμεσα.
Έχει υπογραφεί; Δεν το έχουμε δει. Να μας το διευκρινίσετε.
Δηλαδή συμφωνεί, ο κ. Καμμένος;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Μάλιστα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Πολύ ωραία. Εγώ νόμιζα ότι γίνεται εκεί πέρα παιχνίδι, υπάρχει μια ενδοκυβερνητική διάσταση, αλλά πάλι δεν έχω πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει. Συμφωνεί ο Καμμένος, λοιπόν. Για να δούμε, λοιπόν, σε τι συμφωνείτε κύριε Παπαχριστόπουλε και κύριε Κόκκαλη.
Λοιπόν, στο άρθρο 47 και 48 υπάρχει μείωση στα μετοχικά ταμεία των πολιτικών υπαλλήλων στρατού, αεροπορίας, ναυτικού έως 40%. Δεν εξαφανίζονται έτσι τα μερίσματα τους;



Δεν μπορούμε να την πούμε εμείς ρήτρα εξαφάνισης των μερισμάτων των στρατιωτικών;
40%, το νιώθετε πολύ λίγο;
Πιστεύετε ότι έχετε την κοινωνική και την πολιτική πολυτέλεια να κόβετε το 40% από τα μερίσματα των στρατιωτικών;
Έχετε την πολυτέλεια;
Αυτό το θεωρείτε δίκαιη κοινωνική πολιτική;
Αυτό το θεωρείτε Αριστερή πολιτική;
Επίσης να σας ρωτήσω, στην ενσωμάτωση των στρατιωτικών στο ΕΦΚΑ, αυτό το φαραωνικό, μεγάλο Ταμείο, έχετε πάρει την έγκριση του κ. Καμμένου, δηλαδή, συμφωνεί να μπουν οι στρατιωτικοί στο μεγάλο Ταμείο;
Αν συμφωνεί, να μην μας λέει άλλα λόγια πηγαίνοντας τις βόλτες του στα νησιά με τη στολή παραλλαγής, λέγοντάς «σας αγαπάω στους στρατιωτικούς, στους συνταξιούχους και στους απόστρατους». Να μην τα λέει αυτά κ. Παπαχριστόπουλε.
«στηρίζουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», είπατε κύριε Υπουργέ.
Έκτο παραμύθι. Διαβάζω στο άρθρο 92, ότι καταργείται το ΕΚΑΣ.
Το ΕΚΑΣ, δεν απευθύνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους;
Έβδομο παραμύθι, «θα προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες», είπατε στην ομιλία σας πριν το Πάσχα.
Διαβάζω μέσα στο Πάσχα, βέβαια, είχα διαβάσει και πριν το Πάσχα και έρχομαι και λέω μετά το Πάσχα, ότι στο άρθρο 7 και 12, κύριε Μπάρκα, κόβετε και τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις αναπηρίας.
Αυτές είναι οι πολιτικές στήριξης των ευπαθών ομάδων από το ασφαλιστικό σας νομοσχέδιο;
Όγδοο παραμύθι, «θα ενισχύσουμε τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες», είπατε.
Για να σας ρωτήσω, στο άρθρο 39 δεν αυξάνονται οι εισφορές των επιστημόνων, των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών, των αυτοαπασχολούμενων;
Άρα, λοιπόν, τους ενισχύετε διαλύοντάς τους.
Ένατο παραμύθι, «θα ενισχύσουμε τους νέους επιστήμονες», πάλι στο άρθρο 39, βέβαια, εκεί κάνετε και την εξής πονηριά.
Λέτε ότι «τα πρώτα πέντε έτη θα διευκολύνουμε τους νέους επιστήμονες» και ξέρετε τι διαβάζουμε;
«Το ποσό της μείωσης επιστρέφεται στο Ταμείο, έντοκα».
Αυτό που δίνετε για τα πρώτα πέντε χρόνια στους νέους επιστήμονες, στους δικηγόρους, στους γιατρούς κ.λπ. τα ζητάτε στο άρθρο 39, έντοκα πίσω.
Ταμειακή διευκόλυνση, λέμε εμείς ότι είναι αυτό.
Αυτό δεν είναι στήριξη των ......
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Τα δώσανε. (Ομιλεί εκτός μικροφώνου)
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Εισηγητής της Ν.Δ.): Ακούστε το. Διάβασέ το καλά ... και τα ξαναβγάζει. Τα λέμε για να κάνει και τις ανάλογες διορθώσεις. Εντάξει, τα πιάνει ο άνθρωπος δεν είναι χθεσινός.
Δέκατο παραμύθι, «θα διατηρήσουμε τον ΟΓΑ και θα ενισχύσουμε τις συντάξεις των αγροτών».
Ξέρετε ποιος το είπε αυτό;
Ο κ. Τσίπρας, πριν δύο μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν κάλεσε τα προεδρεία των μπλόκων των αγροτών και τους λέει ότι «ο ΟΓΑ θα παραμεινει για πέντε χρόνια ακόμα».
Το είπε ή δεν το είπε;
Το είπε.
Διαβάζω στα άρθρα 40, 41 και 99 ότι «κόβετετον ΟΓΑ».
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναξιοπιστία και ντροπή ένας Πρωθυπουργός να λέει τι μια μέρα έτσι και μετά από ένα μήνα να βγαίνει και να λέει τα ακριβώς ανάποδα.
Δεν είναι έτσι, κύριε Υπουργέ, δεν ήσασταν μαζί στη σύσκεψη στο Μαξίμου;
Επίσης, να σας ρωτήσω και κάτι άλλο.
Πότε θα δοθεί η πλήρης σύνταξη των 384 ευρώ;
Το 2031, το λέει στο άρθρο 99. Πολύ ωραία.
Δεν θα πω και για τα 300% αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες.
Ξέρετε, βέβαια, ότι ο αγρότης μέχρι τώρα πλήρωνε 7% για την κύρια σύνταξη, 2,5% για την υγεία και 0,5% για το ΛΑΕ.
Πόσο μας κάνει αυτό;
10%.
Τώρα ξέρετε πόσο πληρώνει;
27,2%.
Αυτό σημαίνει 272% αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του αγρότη. Απλά μαθηματικά.
Εντέκατο παραμύθι, «θα ενισχύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα με επιπλέον πόρους».
Τα έχετε πει πολλές φορές αυτά και, μάλιστα, ότι από το ΤΑΥΠΕΔ πουλάμε υπέρ της πατρίδας κ.λπ. - τώρα που έγινε καλό το ΤΑΥΠΕΔ - θα πηγαίνει και ένα κόμματι στο ασφαλιστικό σύστημα.
Διαβάζω στο άρθρο 49 «κανένας νέος πόρος για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος από εκποίηση, εκμετάλλευση ακινήτων που έχουν μεταβιβασθεί στο ΤΑΥΠΕΔ». Πάει και αυτό.
Δεν θα μιλήσω ούτε για υδρογονάνθρακες, ούτε για τυχερά παίγνια, όπου θα πήγαινε ένα κομμάτι για το ασφαλιστικό σύστημα.
Τι να πω για τις δημόσιες συμβάσεις;

Στο άρθρο 49 δεν αναφέρεται τίποτα για τους νέους πόρους, κύριε Υπουργέ.
Παραμύθι 12ο: Είπατε, ότι θα αυξήσετε την εθνική σύνταξη.
Κύριοι Υπουργοί, δεν ήταν 486 η κατώτατη σύνταξη; Τον Ιανουάριο δεν εξαγγείλατε 384 για δεκαπέντε χρόνια;
Σήμερα μας φέρνετε στο άρθρο 7 την κατώτατη σύνταξη στα 345.
Μήπως θα πρέπει να αλλάξουμε τη σειρά των πραγμάτων, γιατί εδώ τα κάνετε τελείως ανάποδα;
Για ποια αύξηση της εθνικής σύνταξης μιλάτε;
Εδώ μιλάμε για κατακρήμνιση της εθνικής σύνταξης.
Μόνο σε αυτό το λίγο που έχετε εξασφαλίσει διά του κράτους, δια της φορολογίας, εκεί υπάρχει κρατική υποστήριξη και αυτήν την εξευτελίζετε, γιατί από τα 486 που βρήκατε, δίνετε 345.
Παραμύθι 13ο: Δεν θα μειώσουμε τα εφάπαξ.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στο άρθρο 35 και σας το λέω για να κοιτάξετε και εσείς ακριβώς.
Δεν υπάρχει μείωση 20% στα εφάπαξ;
Όχι λέτε..
Αλλά τότε, εγώ διαβάζω κινέζικα, γιατί το άρθρο 35 δεν λέει αυτό. Λέει τα δικά σας, όμως θα τα διαβάσουμε και θα τα δώσουμε και στη δημοσιότητα.
Παραμύθι 14ο: Θα προστατεύσουμε τα οικογενειακά επιδόματα.
Αυτό σας έχω ακούσει να το λέτε πολλές φορές, αλλά πηγαίνοντας στο άρθρο 10 βλέπω, ότι εξαφανίζονται τα επιδόματα γάμου.
Οικογενειακά επιδόματα δεν είναι και αυτά;
Τι έγινε;
Δεν είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέτε;
Θα σας αναφέρω το 15ο παραμύθι που είναι και το καλύτερο.
Μετά όλα από τα 14 παραμυθάκια που σας είπα, έρχεται ο Υπουργός και  λέει « το 90% των ασφαλισμένων το στηρίζουμε, είναι μαζί μας, τους αγαπάμε, τους υποστηρίζουμε, δεν τους πειράζουμε, αλλά μόνο το 10% της πλουτοκρατίας - όπως λέει και το Κ.Κ.Ε. - πειράζουμε».
Με όλα τα 14 παραμύθια, δηλαδή, που σας ανέφερα και σας έχουμε «πιάσει στα πράσα» να τα λέτε, τελικά το 90% δεν το πειράζετε ή το 90% το ξεσχίζετε και ένα 10% το αφήνετε αλώβητο, το οποίο δεν γνωρίζουμε και ποιο είναι τελικά, γιατί ψάχνουμε να βρούμε, κάνουμε πράξεις και δεν μπορούμε να το βρούμε;
Οι αγρότες πάντως σίγουρα δεν είναι μέσα στο 90% του αλώβητου, γιατί σας είπα, ότι από 10% ασφαλιστικές εισφορές πάνε στο 27,2%.
Επίσης, σίγουρα δεν είναι οι δικηγόροι και οι γιατροί και οι μηχανικοί και οι αυτοαπασχολούμενοι και θα σας πω στην Ολομέλεια, κύριε Υπουργέ, πού σας έχω πιάσει να κάνετε τα πολιτικά δωράκια σας και τις πολιτικές σας πονηριές παλαιού τύπου.
Κύριε Υπουργέ, αυτό γίνεται σε τέσσερα «αρθράκια», αλλά αυτά θα τα πούμε στην Ολομέλεια, γιατί όταν θα λέτε σχετικά με την κύρια ασφάλιση « ένα ταμείο», θα είναι ένα ταμείο, δεν θα είναι « ένα ταμείο και κάτι ακόμα».
Δεύτερον, όταν θα λέμε « περίοδο χάριτος» θα είναι περίοδος χάριτος για όλους και όχι για τους «μπάσταρδους» έξω, για τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» έξω και για αυτούς που θέλουμε να κάνουμε λίγο πολιτικό παιχνίδι μέσα.
Εδώ, λοιπόν, εμείς φυσικά δεν ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά το θεωρούμε απαράδεκτο, γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που βρίθει ψεμάτων, αναξιοπιστίας και εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου