Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γιατί συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά:


Για να τελειώσουμε με τα Μνημόνια και για να μπούμε στην Εποχή της Δημιουργίας, της Ανάπτυξης και της Αισιοδοξίας



Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και τα διλήμματα αυτών των εξαιρετικά κρίσιμων εθνικών εκλογών έχουν αποκρυσταλλωθεί.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά είναι να κλείσουμε το Μνημόνιο στις 28 Φεβρουαρίου με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την είσπραξη της τελευταίας δόσης. Με αυτή την πρόταση αποφάσισα και εγώ να συνταχθώ ως συνεργαζόμενος  στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατόπιν της πολύ τιμητικής πρότασης του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω ότι η είσοδος σε μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του Μνημονίου είναι η αναγκαία ασφαλιστική δικλείδα για να αποφύγουμε νέες κερδοσκοπικές επιθέσεις και να μπορέσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και ταυτόχρονα να προβούμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να διορθώσουμε τις κοινωνικές αδικίες που προκάλεσε η εφαρμογή του Μνημονίου. Είναι η ώρα να πάρουμε και πάλι ως χώρα την αποκλειστική ευθύνη χάραξης πολιτικής και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να τηρήσουμε τους κανόνες που συνεπάγεται η Ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της σκληρής λιτότητας και αυτούς πρέπει πρώτα και κύρια να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να επανενταχθούν ομαλά και με αξιοπρέπεια στον κοινωνικό ιστό, να βρουν θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί και πολιτικά και κοινωνικά ώστε να μπορέσει να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις και να γίνουμε πραγματικά πρωταθλητές της ανάπτυξης. Η πορεία μας από εδώ και πέρα δεν θα είναι εύκολη αλλά υπάρχει πλέον η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Η ΝΔ κατέθεσε τις προτάσεις της για την Ελλάδα του 2021 και είναι ο μόνος πολιτικός χώρος σήμερα που κατέθεσε τις προτάσεις της εμπεριστατωμένα και οργανωμένα για το πώς θα ανασυγκροτηθεί και η κοινωνία και η οικονομία. Οι δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς συντάσσονται σε αυτό το πλάνο ανάπτυξης και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης δεδομένου ότι αυτός ο Οδικός Χάρτης Ανασυγκρότησης είναι ρεαλιστικός και σαφής ως προς το που θέλουμε να πάει η Ελλάδα.
Απέναντι σε αυτό τα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα αντιπαρατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παρά τις αντικρουόμενες εσωτερικές προσεγγίσεις του συνίσταται αναμφισβήτητα σε παράταση του Μνημονίου για άγνωστο χρονικό διάστημα αλλά σίγουρα για πολλούς μήνες μετά τον Φεβρουάριο και χωρίς καμία εγγύηση για απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας. Τα στελέχη της αντιπολίτευσης όλο και πιο συχνά στις τοποθετήσεις τους θεωρούν πιθανή μια χρεοκοπία της Ελλάδας, πιθανότητα που δεν δείχνει να τους ενοχλεί και σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν να την επιδιώκουν. Το σχέδιο τους για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, είναι η επιστροφή στις επίπλαστες συνθήκες ευημερίας του 2009, την πρόσληψη χιλιάδων συμπολιτών μας στο δημόσιο και την δημιουργία νέων συστημικών δημοσίων τραπεζών. Δημιουργούν αβάσιμες ελπίδες που δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν στη βάση της πραγματικής μας οικονομίας, απευθύνονται στους απελπισμένους συνανθρώπους μας υποσχόμενοι τα πάντα και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν κατά τη γνώμη μου σε μια πολύ μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Δυστυχώς η αντιπολίτευση καμώνεται πώς δεν έχει καταλάβει και ονειρεύεται μια μετακαπιταλιστική Ελλάδα και μια μετακαπιταλιστική Ευρώπη που δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον με τους όρους που αυτή ονειρεύεται.
Υπό αυτές τις συνθήκες εκτιμώ ότι η απόφαση του Ελληνικού λαού θα είναι ξεκάθαρη στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει σταθερότητα και θα ψηφίσει το άμεσο τέλος του Μνημονίου ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Αποκατάστασης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης μέσα από τον Οδικό Χάρτη που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ελληνικός λαός πέρασε πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, έγινε σοφότερος, δεν ακούει τον άκρατο λαϊκισμό παροχολογίας και δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρελθόν, δεν θα επιτρέψει να έρθουν τα χειρότερα, δεν θα πάρει το ρίσκο μιας νέας χρεοκοπίας και νέων Μνημονίων που τελικά του υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα την κομματική του επικράτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι το κατ’ εξοχήν αποτέλεσμα του Μνημονίου και δεν μπορεί να υπάρξει ως πρόταση εξουσίας χωρίς μνημόνια. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που εκβίασε τις εκλογές παρά το ότι γνώριζε τους κινδύνους που υπάρχουν για τη χώρα, την οικονομία, την ίδια την κοινωνία.
Είναι λοιπόν καθοριστικός ο ρόλος των πολιτών που πολιτικά βρίσκονται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά να δώσουν το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφαλούς Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που διακινδυνεύουν την πορεία της πατρίδας μας προκειμένου να παζαρέψουν την όποια δύναμή τους από την πίσω πόρτα με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν επιτέλους κάποιο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου