Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Γιατί με τον Σαμαρά τώρα



Για να μπούμε στην Εποχή της Δημιουργίας, της Ανάπτυξης και της Αισιοδοξίας πρέπει να κλείσει ο Μνημονιακός κύκλος
(Για protagon.gr 20 Ιανουαρίου 2015)


Η πρόταση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά είναι να κλείσουμε το Μνημόνιο στις 28 Φεβρουαρίου. Η είσοδος σε μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του Μνημονίου είναι η αναγκαία ασφαλιστική δικλείδα για να αποφύγουμε νέες κερδοσκοπικές επιθέσεις και να μπορέσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης υιοθετώντας αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να διορθώσουμε τις κοινωνικές αδικίες που προκάλεσε η εφαρμογή του Μνημονίου. Είναι η ώρα να πάρουμε και πάλι ως χώρα την αποκλειστική ευθύνη χάραξης πολιτικής και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να τηρήσουμε τους κανόνες που συνεπάγεται η Ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας βιώνει τις τραγικές συνέπειες της λιτότητας και αυτούς πρέπει πρώτα και κύρια να βοηθήσουμε ώστε να επανενταχθούν ομαλά και με αξιοπρέπεια στον κοινωνικό ιστό, να βρουν θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί και πολιτικά και κοινωνικά ώστε να μπορέσει να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις και να γίνουμε πραγματικά πρωταθλητές της ανάπτυξης. Η πορεία μας από εδώ και πέρα δεν θα είναι εύκολη αλλά υπάρχει η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Μόνο η ΝΔ κατέθεσε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την Ελλάδα του 2021 παρουσιάζοντας το πώς θα ανασυγκροτηθεί η κοινωνία και η οικονομία. Οι δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς συντάσσονται σε αυτό το πλάνο ανάπτυξης και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης δεδομένου ότι αυτός ο Οδικός Χάρτης Ανασυγκρότησης είναι ρεαλιστικός και σαφής ως προς το που θέλουμε να πάει η Ελλάδα.
Απέναντι σε αυτό το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα αντιπαρατίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει παράταση του Μνημονίου για άγνωστο χρονικό διάστημα χωρίς καμία εγγύηση για την χρηματοδότηση της χώρας. Το σχέδιο τους για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, είναι η επιστροφή στις επίπλαστες συνθήκες ευημερίας του 2009, την επαναφορά χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο και πολλές ακόμα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Απευθύνονται στους απελπισμένους συνανθρώπους μας υποσχόμενοι τα πάντα χωρίς να μπορούν να τα κάνουν και οδηγούν τελικά σε μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή.
Ο ελληνικός λαός όμως πέρασε πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, έγινε σοφότερος, δεν ακούει τον άκρατο λαϊκισμό παροχολογίας και δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρελθόν, δεν θα επιτρέψει να έρθουν τα χειρότερα, δεν θα πάρει το ρίσκο μιας νέας χρεοκοπίας και νέων Μνημονίων που τελικά του υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λοιπόν καθοριστικός ο ρόλος των πολιτών που πολιτικά βρίσκονται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά να δώσουν το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφαλούς Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που διακινδυνεύουν την πορεία της πατρίδας μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου