Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3131/18-10-12) που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με τα ζητήματα διευκόλυνσης των αθλητών – πρωταθλητών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουσουρούλης, μας απάντησε ότι το Υπουργείο παρέχει κάθε δυνατή και προβλεπόμενη από τον νόμο διευκόλυνση στους εν ενεργεία αθλητές – πρωταθλητές που εργάζονται σε υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, μας ενημέρωσε ότι το θέμα των διευκολύνσεων των διακρινόμενων εργαζόμενων σε δημόσιους φορείς, αθλητών υψηλού επιπέδου, είναι ένα θέμα που τον έχει απασχολήσει ιδιαίτερα από την πρώτη στιγμή και στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να πραγματοποιηθεί εξορθολογισμός προς το ευνοϊκότερο των διευκολύνσεων που χορηγεί η πολιτεία και οι εργαζόμενοι αθλητές να μπορούν να προετοιμάζονται επαρκώς, ενόψει της συμμετοχής τους σε πολύ υψηλές διοργανώσεις όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και οι φορείς που εργάζονται να μην στερούνται των υπηρεσιών τους.
Tέλος ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο θα φέρει ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία Αθλητές – Πρωταθλητές.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι μετά την ερώτησή μας στην Βουλή η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη να παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση στους αθλητές- πρεσβευτές της χώρας μας στις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και θα προβεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο που ισχύει σήμερα. Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές που περνάμε όλοι μας χρειαζόμαστε αυτές τις διακρίσεις τόσο για να αισθανθούμε υπερήφανοι όσο και για να ακουστεί η χώρα μας στο εξωτερικό για θετικά επιτεύγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου