Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


(Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση του σχεδίου νόμου: «Επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων ν. 3908/2011 και Π.Δ. 33/2011» 26-09-2012)


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Το λόγο έχει ο κύριος Βασίλειος Οικονόμου εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς για δώδεκα λεπτά.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Υπουργέ, θα σας πρότεινα να μεταφέρετε την παράκλησή μας να καταργηθούν και τα χημικά και όλες οι ενέργειες οι οποίες απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο και όχι βέβαια να κάνουμε διαχωρισμούς οι οποίοι είναι τραγικής φιλοσοφίας όταν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τη ράτσα, τη θρησκεία, το χρώμα κλπ. Σ’ αυτή τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και γεννήθηκε ο ανθρωπισμός, δεν έχει δικαίωμα κανένας –τουλάχιστον από τη συγκροτημένη πολιτεία- να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς.
Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα γιατί συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα μαζί, η γενική απεργία, θέματα τα οποία προέκυψαν σε σχέση με τη διαφθορά και με τις ευθύνες προσώπων και βέβαια και το σημερινό νομοσχέδιο που δεν είναι αμελητέας σημασίας. Μπαίνουν πολλά θέματα τα οποία θα μου δοθεί η ευκαιρία να εκθέσω την άποψή μας.
Επειδή έγινε πολλή συζήτηση και πολύς λόγος για το αν τελικά η σημερινή απεργία πρέπει να έχει τη συμπαράσταση των Βουλευτών και των πολιτικών δυνάμεων, εγώ θα σας έλεγα το εξής: Επί δυόμισι χρόνια ζούμε μια εξέλιξη των πραγμάτων η οποία, ξεκινώντας το Μάιο του 2010, έχει φορτώσει τον εργαζόμενο, τον ελληνικό λαό γενικά, με πάρα πολλά προβλήματα. Αυτές τις μέρες αυτά τα προβλήματα θα γιγαντωθούν διότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εξελίξεις και σε νέες αποφάσεις.
Αυτό που λέμε εμείς, η Δημοκρατική Αριστερά, είναι το εξής: Πραγματικά ο ελληνικός λαός, η μέση ελληνική οικογένεια, έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες με κριτική διάθεση ή με απορριπτική διάθεση -ανάλογα με το πώς το προσεγγίζει ο καθένας- αντιμετώπισαν επί δύο χρόνια αυτή την πολιτική, να συμπαρίστανται στις σημερινές κινητοποιήσεις.
Η Δημοκρατική Αριστερά φυσικά και είναι ανοικτή και θετική στο να διαδηλώσει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι την αντίθεσή τους σε μια πορεία, η οποία έχει φτάσει τη χώρα σ’ αυτά τα επίπεδα. Βέβαια, πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων.
Εμείς, λοιπόν, σήμερα τι λέμε; Λέμε ότι είναι μια τελευταία ευκαιρία να προσπαθήσουμε να γλιτώσουμε για να ξεφύγει ο εργαζόμενος και ο ελληνικός λαός από την ασφυκτική θηλιά που μπήκε τα τελευταία χρόνια.
Και επειδή κάποιοι βιάζονται να κάνουν τον λογαριασμό, επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα θα γίνει ο απολογισμός όλης αυτής της πορείας, θα προτιμούσα και θα συνιστούσα στις πολιτικές δυνάμεις να περιμένουν λίγο να δούμε αν το πλοίο περάσει τον κάβο. Διότι αν δεν περάσει τον κάβο και πέσει το πλοίο στα βράχια, θα συζητάμε τελείως διαφορετικά και πάλι τελείως διαφορετικά θα συζητάμε αν περάσει τον κάβο και τα προβλήματα.
Για τη διαφθορά και για τα ζητήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες -και θα προκύπτουν έχω την εκτίμηση και τις επόμενες- μπορούμε να κάνουμε μεγάλο λόγο και πολλά να πούμε. Δεν θα συμφωνήσω με την προσέγγιση της κ. Βούλτεψη. Πρώτον, όταν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να δώσουν λογαριασμό, σαφέστατα πρέπει να δώσουν λογαριασμό και δεν βάλλεται ο κοινοβουλευτισμός, κ. Βούλτεψη.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Γιατί αυτό είπα εγώ;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έτσι είπατε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι δεν είπα αυτό.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τελοσπάντων έτσι άκουσα, μπορεί να μην άκουσα καλά. Να μην το προσωποποιήσω μ’ εσάς.
Με την άποψη, όμως, ότι βάλλεται ο κοινοβουλευτισμός δεν θα συμφωνήσω. Συμφωνώ ότι το ΣΔΟΕ κάνει παιχνίδια επικοινωνιακά, αλλά έλεος να λειτουργήσουν οι θεσμοί σ’ αυτήν την χώρα. Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν έχουν λειτουργήσει οι θεσμοί ερχόμαστε συνέχεια έκπληκτοι μπροστά σε φαινόμενα. Μα, όλοι τα συζητάμε τα φαινόμενα αυτά. Όλοι αναγνωρίζουμε και βλέπουμε τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος. Δεν μπορεί να είμαστε ξαφνικά έκπληκτοι.
Άρα, λοιπόν, προτείνουμε και εμείς στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι το πρόσωπο το οποίο κυριαρχεί σ’ αυτήν την προβληματική κατάσταση, αλλά και στους θεσμούς της χώρας οι οποίοι έχουν την ευθύνη να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση όλα να γίνουν πολύ γρήγορα. Προσέξτε, ο χρόνος για την αναγνώριση των ευθυνών και των προβλημάτων δεν μπορεί να είναι ο χρόνος μιας κλασσικής περιόδου. Είμαστε σε ειδική περίπτωση, άρα, λοιπόν, όλα σε επιτάχυνση και η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ, όλοι σε επιτάχυνση και αυτό ισχύει και για το κοινοβούλιο και για τα πολιτικά πρόσωπα. Άρα, λοιπόν, όχι στο χαλαρό και στο ψύχραιμο το πολύ.
Εμείς δεν λέμε να καταδικάσουμε κάποιον πριν βγουν αποφάσεις, αλλά η πολύ ψυχραιμία καταντάει και αμεριμνησία, την οποία δεν δικαιούμαστε να την έχουμε. Τα 32 πρόσωπα που συζητάμε και ακούμε δεν ξέρω αν όλοι έχουν τα ίδια θέματα με τα παιδιά και με την υγεία. Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να μπω εγώ σ’ αυτήν την υπόθεση. Εγώ ξέρετε τι λέω; Λέω να πέσει φως καθαρό.
Πολύ συμφωνώ με τον φίλο μου τον Αργύρη Ντινόπουλο, όπου σε εκπομπή είπε το εξής αμίμητο και πολύ σωστό: «Ξεκίνησαν πένητες οι περισσότεροι και ξαφνικά είναι πλούσιοι με βίλες, με, με.» Και αναρωτήθηκε: « Όλοι παντρευτήκαν πλούσιες γυναίκες; Ήρθαν τα εμβάσματα από την Αμερική κατά την παλιά ελληνική ταινία;» Έλεος. Αφήστε, γιατί με το μισθό του βουλευτού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στη ζωή σου και νομίζω ότι συμφωνείτε. Μ’ αυτά τα πέντε χιλιάρικά που παίρνει ο βουλευτής, αν είναι πραγματικός βουλευτής, δεν μπορεί να κάνεις τίποτα. Τούβλο πάνω στο τούβλο να φτιάξει.
Άρα, λοιπόν, να είμαστε πιο αυστηροί. Ούτε ο κοινοβουλευτισμός βάλλεται, ούτε μπορούμε να δίνουμε συγχωροχάρτια γενικά. Πρέπει να γίνεται έλεγχος πολύ αυστηρός και άμεσος.
Και παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε -από τη στιγμή που είστε Πρόεδρος και έχετε πλέον τις αρμοδιότητες, αφού ο νυν Πρόεδρος έχει αποποιηθεί και καλά κάνει αφού επιλέγει αυτήν την οδό- σύντομα αποφάσεις, αλλά και λύσεις.
Ξέρετε, γιατί το λέμε αυτό; Διότι συσσωρεύονται τα προβλήματα. Δεν προχωράνε οι επενδυτικοί νόμοι κι άρα δεν ανοίγουν δουλειές. Απ’ ό,τι γνωρίζω, μόνο για το θέμα της Βορείου Ελλάδος είχαμε ενενήντα δύο επενδυτικά σχέδια, πεντακοσίων πενήντα εκατομμυρίων που έχουν στοιβαχτεί. Μάλιστα εδώ και τρεις μήνες που έχει καταργηθεί η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, όλα αυτά αράζουν πολύ ωραία και το ελληνικό κράτος αμέριμνο αρμενίζει.
Οι επενδυτικοί νόμοι, όμως, δεν προχωρούν. Έρχεται ο Παπανδρέου με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το 2009 και καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.  Έρχεστε τώρα εσείς και το ξαναστήνετε. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Έρχεται μετά ο αγαπητός μου ο κ. Βλαχογιάννης και προτείνει Υπουργείο Ηπείρου…
ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν είπα αυτό.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Περίπου, αυτό είπατε.
Θα έρθει και ο αγαπητός μου φίλος από την Κρήτη και θα προτείνει και Υπουργείο Κρήτης και θα πάμε σε μια κωμωδία πρώτου μεγέθους.
Εγώ διαφώνησα με πολλά θέματα και με κυρίαρχες πολιτικές που έκανε ο Παπανδρέου. Ένα από τα καλά που έκανε πάντως ήταν ότι κατήργησε αυτό το Υπουργείο.
Ξέρετε, γιατί το λέω αυτό; Διότι παγκοσμίως δεν υπάρχουν εθνικοτοπικά Υπουργεία -αυτό είναι ανέκδοτο- για να ικανοποιούμε καταστάσεις και σκέψεις ανόητες. Υπάρχουν Υπουργεία της χώρας. Αν κάποιος θέλει να κάνει περιφερειακή πολιτική κάνει τις περιφέρειες κι εκεί δίνει πραγματική αποκέντρωση.
Εδώ, λοιπόν, στήνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Το ξαναξηλώνουμε και το ξαναστήνουμε. Θα στήσουμε και το Υπουργείο Ηπείρου, θα στήσουμε και το Υπουργείο Κρήτης και θα ικανοποιούμε πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις επιμέρους.
Συγγνώμη, που το λέω, κύριε Υπουργέ, αλλά τελικά ο μόνος ρόλος του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης και Βορείου Ελλάδος παλιά, ήταν να συνοδεύει στο βήμα της ΔΕΘ τον Πρωθυπουργό. Τελικά, εκεί το κατάντησαν και το κατέληξαν το θέμα κι αυτό είναι αδιανόητο.
Σήμερα, αυτό πάει να αποκτήσει ένα περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό, θα το ψηφίσουμε εμείς το νομοσχέδιο, ώστε να αποκτήσετε περιεχόμενο και να μην είστε μόνο ο τελετάρχης της ΔΕΘ. Αυτά, όμως, είναι γελοίες πολιτικές που μας οδήγησαν σήμερα σε αυτό το σημείο: Να ικανοποιούμε το μεγαλοϊδεατισμό κάποιων επάνω στη Θεσσαλονίκη, να ικανοποιήσουμε κάποιους και στο Ηράκλειο και κάποιους στην Πάτρα. Αυτά είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό κράτος –για να μην πω παγκοσμίως- που να λειτουργούν με εθνικοτοπικά χαρακτηριστικά τα Υπουργεία.
Άλλωστε -συμφωνούν όλες οι πτέρυγες- γι’ αυτό αναβαθμίσαμε και δώσαμε αξία και ουσία στις περιφέρειες με εκλεγμένο περιφερειάρχη…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος):  Εμείς πάντως δεν θέλουμε στην Πελοπόννησο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς δεν θέλετε. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω έναν πολιτικό να αποποιείται τέτοιων μεγαλείων.
Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα αυτό που είπε ο κ. Μηταράκης. Αν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες θα είναι έτσι όπως περιγράφονται από κάποιες πτέρυγες -οι φόβοι, αλλά και οι πραγματικές υποψίες- δηλαδή, ζώνες ασυδοσίας, πραγματικά δεν θα είμαστε υποστηρικτές αυτών των πολιτικών.
Άκουσα με προσοχή τον κ. Μηταράκη, εκφράζοντας την Κυβέρνηση προφανώς, να λέει ότι το εργασιακό καθεστώς και σε αυτές τις ζώνες θα είναι αυτό που ισχύει στην επίσημη εργατική νομοθεσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχυρίζομαι -και ισχυρίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά- ότι έτσι όπως έχει καταντήσει η επίσημη εργατική νομοθεσία σήμερα είναι αυτό που μας ικανοποιεί. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα.
Παρακαλώ όμως,  αφού πάρετε αυτό το πακέτο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων ως Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, να δούμε άμεσα που στοχεύει: Ποια επενδυτικά προγράμματα από αυτά τα ενενήντα δυο που λιμνάζουν, θα προχωρήσουν; Έχετε χρόνους ενστάσεων. Εξαντλήστε τους και λάβετε αμέσως αποφάσεις, αν θέλετε να έχουμε μια ελπίδα για να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, που λέγαμε.
Διότι -και πολύ ωραία τα είπε η κ. Μάρκου η εισηγήτριά μας- πολλή συζήτηση γίνεται για την κρίση. Ακούμε ένα «Αχ και βαχ» για την κρίση, έχουμε μια μεμψιμοιρία, μια ηττοπάθεια, μια απόγνωση. Πραγματικά, όλο αυτό έχει δημιουργηθεί, γιατί έχει ασκηθεί αυτή η πολιτική μέχρι τώρα. Σήμερα, όμως, νομίζω ο λαός και ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένες και χειροπιαστές απαντήσεις.
Θα ανοίξουν δουλειές; Θα πέσει χρήμα; Όλη η συζήτηση γίνεται για το αν το κράτος θα συνδράμει τον επενδυτή.
Σε όλες τις επενδύσεις θα πρέπει να συνδράμει το κράτος; Το κράτος πρέπει να έχει μόνο αυτόν το ρόλο: να συνδράμει σε μια επιχείρηση; Δηλαδή, ο επενδυτής, ο ιδιώτης, δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς το κράτος;
Το κράτος, όμως, τι πρέπει να εξασφαλίσει; Πρέπει να εξασφαλίσει φορολογικό πλαίσιο σταθερό, το οποίο το περιμένουμε. Ας έχει έναν πενταετές «αέρα» αυτό το φορολογικό πλαίσιο, ας κάνει μια αναδιανομή του εισοδήματος, ας δημιουργεί στεγανά από παράπλευρες πιέσεις και καταστάσεις, ας δίνει κίνητρο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτά τα περιμένουμε.
Κοιτάξτε να δείτε είναι μία Κυβέρνηση τριών μηνών. Κάποιοι ζητούν από αυτή την Κυβέρνηση να λύσει παθογένειες πενήντα ετών. Δεν μπορούν να γίνουν μαγικά. Άλλωστε όποιοι τα ζητούν αυτά προφανώς έχουν θητεύσει σε άλλες σχολές. Όμως μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις και κάποια βήματα. Εσείς κάνετε τώρα μία κίνηση. Πάτε να δώσετε περιεχόμενο σε ένα κουστούμι, το οποίο μέχρι στιγμής απλά παρευρισκόταν. Θα σας ελέγξουμε, θα σας παρακολουθήσουμε αν αυτά τα εργαλεία που αποκτάτε θα τα χρησιμοποιήσετε επ’ ωφελεία του λαού και όχι μόνο της Βορείου Ελλάδας ή της Νοτίου Ελλάδας ή της Δυτικής Ελλάδας κ.λπ. Τι είναι αυτές οι ιστορίες; Υπέρ της Ελλάδας, υπέρ του Έλληνα πολίτη. Είτε μένει στη Θεσσαλονίκη είτε μένει στην Κομοτηνή είτε μένει στην Πάτρα είτε μένει στην Αθήνα ο Έλληνας πολίτης θέλει ευκαιρίες, θέλει δυνατότητες. Μακάρι να έρθει ο Αθηναίος να πάει να δουλέψει στη Θεσσαλονίκη και να κατέβει ο Θεσσαλονικιός να πάει να δουλέψει στην Κρήτη.
Αυτές είναι οι σκέψεις μας αυτές είναι οι ελπίδες μας. Στηρίζουμε το νομοσχέδιο και θα στηρίξουμε και τη δική σας προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Και εμείς σας ευχαριστούμε.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Το λόγο έχει ο κ. Οικονόμου για τρία λεπτά.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, είναι φανερό -και το αναγνωρίζουν, απ’ ό,τι βλέπω, και οι υπόλοιπες πτέρυγες- ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά ο πήχης είναι πολύ ψηλά στα θέματα της διαφάνειας και στα ζητήματα που προκύπτουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς, διότι είμαστε το Κόμμα και τα πολιτικά πρόσωπα που πρώτοι, κύριε Πρόεδρε, θίξαμε τα ζητήματα της διαδρομής του «μαύρου χρήματος» και του αν οι «έχοντες και κατέχοντες» -που λέγαμε παλιά- έχουν πληρώσει τους φόρους που αναλογούν στα εισοδήματά τους, ποιοι επώνυμοι, κατά το κοινώς λεγόμενον, είτε αυτά είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε είναι καλλιτέχνες, είτε είναι δημόσια πρόσωπα, έχουν αποδώσει το φόρο τους και αν, σε τελική ανάλυση, όλοι όσοι πρέπει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας να αποδώσουν με το εισόδημά τους αυτά που αναλογούν στην πατρίδα, το έχουν κάνει.
Ο κ. Παπαδημούλης πολύ καλά έκανε και εντόπισε την αρχή, δηλαδή το ποιος έπιασε την κλωστή και άρχισε να ξηλώνει το «πουλόβερ».
Πραγματικά, ο έτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ο κ. Τσούκαλης, κατέθεσε στις 28/8/2012 επίκαιρη ερώτηση όπου ζήταγε από τον κ. Στουρνάρα να πει και να εκθέσει ως Προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ποια είναι η εικόνα του για πρόσωπα και για καταστάσεις και μάλιστα –το λέω επειδή έχω μπροστά μου την ερώτηση- κάνοντας και κριτική στον κ. Στουρνάρα και στην Κυβέρνηση επειδή έγινε αυτή η εσπευσμένη αλλαγή του κ. Διώτη. Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμη ότι δεν έπρεπε ο κ. Διώτης να αλλάξει μεσούσης μίας πορείας πραγμάτων και εξέλιξης ερευνών. Επροτιμήθη ο συμπατριώτης μας ο Μεσσήνιος. Θα κριθούν όλοι.
Όμως, κύριε Παπαδημούλη, εκεί που πήγατε να αναγνωρίσετε την πραγματικότητα, αφήσατε και μια χαραμάδα για να πείτε και το πικρόχολο σχόλιό σας. Δεν ήταν κατόπιν συνεννοήσεως, διότι οι μέρες δεν βγαίνουν. Όπως ξέρετε, διότι είστε και έμπειρος κοινοβουλευτικός, η επίκαιρη ερώτηση δεν απαντήθηκε. Εξελίχθηκε σε γραπτή ερώτηση και απαντήθηκε, όχι σε δέκα μέρες βέβαια. Φθάσαμε στο τέλος με γραπτή απάντηση ο κύριος Υπουργός να εκθέσει την άποψή του, μετά από ένα μήνα. Ούτε προσυνεννοήσεις έγιναν ούτε τίποτα.
Η δική μας θέση, κύριε Πρόεδρε, -και το λέω προς όλες τις πτέρυγες- είναι καθαρή απέναντι σε όλους. Ούτε χίμαιρες περί κοινοβουλευτισμού, που χτυπιέται, ούτε κουβέντες οι οποίες δεν στοιχειοθετούνται θα ακούσετε από εμάς. Εμείς λέμε «άπλετο φως σε όλα» ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής -που σήμερα το θέμα είναι σε εξέλιξη και αποτελεί σημείο αιχμής για τη συζήτησή μας- αλλά και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, είτε είναι Υπουργοί, είτε είναι Βουλευτές, είτε είναι δήμαρχοι, είτε είναι περιφερειάρχες, είτε είναι παλαιοί νομάρχες. Ουδείς  έχει τη δυνατότητα σήμερα να γλυτώσει. Ξέρετε γιατί; Διότι θα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα που θα παρακολουθούν. Εμείς κάθε εβδομάδα καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση. Επανήλθε ο κ. Τσούκαλης κι έχω καταθέσει κι εγώ άλλη επίκαιρη ερώτηση. Το Κόμμα μας συνέχεια κάνει επίκαιρες ερωτήσεις. Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί κανέναν Υπουργό και κανένα ΣΔΟΕ! Θα φέρει τα ονόματα και θα αποκαλυφθούν όλοι!
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την Πτέρυγα της Δημοκρατικής Αριστεράς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου