Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μπορούμε να υπερβούμε την κρίση! (Άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου για την εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ» 09-09-2012)


Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια από μια άγρια, άδικη και χωρίς αποτέλεσμα πολιτική λιτότητας. Η Δημοκρατική Αριστερά μετά τις τελευταίες εκλογές αποφάσισε να συμμετάσχει στην διακυβέρνηση της χώρας με στόχο να αλλάξει το μείγμα της ασκούμενης πολιτικής, να κρατήσει τη χώρα στο στενό πυρήνα της ευρωζώνης και να υιοθετηθούν πολιτικές μεταρρύθμισης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε αυτή την προσπάθεια βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την αναξιοπιστία της χώρας για την οποία ευθύνονται οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας». Οι δανειστές της χώρας δεν πείθονται ότι θα προκύψουν έσοδα από τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής που είμαστε αποφασισμένοι να διεξάγουμε, αφού κατά το παρελθόν έχουν ακούσει βαρύγδουπες εξαγγελίες αλλά δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα.
Με αυτά τα δεδομένα και με τη γνώση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, το πακέτο μέτρων που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή θα είναι το πρώτο και το τελευταίο που θα έχει την υπογραφή μας.
Οι προϋποθέσεις για την κοινωνική αποδοχή και επιτυχία του εγχειρήματος είναι:
1. Να συνοδευτεί από ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης για την χώρα μας, το οποίο θα μεριμνά ιδιαίτερα για νέες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
2. Στο νέο φορολογικό νόμο να αποκαθίστανται αδικίες σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Το νέο φορολογικό πλαίσιο πρέπει να έχει αναπτυξιακό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα ενώ θα πρέπει να υπάρξει ρήτρα για τη μη αλλαγή του τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια.
3. Να υπάρξει ιδιαίτερη πρόβλεψη – ρήτρα την οποία θα πρέπει να αποδεχτούν και οι δανειστές, ότι σε περίπτωση που αποδώσει οικονομικούς καρπούς ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής να ανακληθούν βάσει ιεράρχησης όλα τα άδικα μέτρα που υιοθετήθηκαν από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι σήμερα και να αποκατασταθούν πλήρως όσοι έχουν αδικηθεί από αυτά.
4. Να τεθεί ρήτρα ανάπτυξης βάσει της οποίας και θα αποκαθίστανται όλες οι αδικίες σε βάρος του ελληνικού λαού ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της χώρας ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο άλλοι να καρπώνονται τα οφέλη της ανάπτυξης και άλλοι να πληρώνουν τα αποτελέσματα της ύφεσης.

Με δεδομένη τέλος την συνειδητοποίηση από όλο και περισσότερους εταίρους μας ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα αλλά υπάρχει ανάγκη παρέμβασης για την υιοθέτηση ορθολογικών οικονομικών κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξαλειφθεί η αυθαιρεσία των αγορών και να σταματήσει ο εκβιασμός που ασκείται σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών, αισιοδοξώ ότι πολύ σύντομα θα υιοθετηθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την δίκαιη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και της Ευρώπης συνολικά. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και η ώρα των ουσιαστικών και οριστικών αποφάσεων πλησιάζει. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να υπερβούμε την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση συμμετέχοντας ισότιμα στο κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον. Ο εύκολος λαϊκισμός που μας οδηγεί στη δραχμή έχει ήδη απορριφθεί από τον ελληνικό λαό αφού στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα σήμερα θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες ιστορικά τραγωδίες για τη χώρα μας, για τις γενιές του σήμερα και κυρίως για τις γενιές του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου