Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Β.Οικονόμου(10-11-09)

Ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων. Συγχρόνως θα προεδρεύει και στην Υποεπιτροπή για θέματα Ατόμων με Αναπηρία. Η σύνθεση της Επιτροπής διαμορφώθηκε ως εξής:


Πρόεδρος: Βασίλης Οικονόμου
Α' Αντιπρόεδρος : Μαρία Κόλλια - Τσαρούχα
Β' Αντιπρόεδρος : Ιωάννης Γκιόκας
Γραμματέας : Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη
Μέλη : Παναγιώτης Αντωνακόπουλος
Σάββας Εμινίδης
Παναγιώτα Ζούνη
Αθανασία Μερεντίτη
Ελένη Τσιαούση
Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη
Ελένη Ράπτη
Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα
Ηρώ Διώτη

Με αφορμή την εκλογή του ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε : « Είναι μεγάλη η τιμή για εμένα η ομόφωνη στήριξη των συναδέλφων μου από όλες τις πτέρυγες της Βουλής για την θέση του Προέδρου. Μέσα από την Επιτροπή θα αναδείξουμε τα θέματα που απασχολούν την νεολαία και θα προτείνουμε λύσεις προς την κυβέρνηση. Θα ανοίξουμε τα θέματα που αφορούν την γυναίκα, τα δικαιώματα του παιδιού, τα θέματα της μετανάστευσης, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, των Ρόμα, ζητήματα Βιοηθικής, τα δικαιώματα της τρίτης ηλικίας και θα εκπροσωπήσουμε την Βουλή για αυτά τα θέματα στους διεθνείς οργανισμούς. Θα επιδιώξω την συνεργασία με τις θεσμικές εκφάνσεις και τους φορείς που εκπροσωπούν και ασχολούνται με την μεγάλη θεματική της Επιτροπής. Αρχίζει μια περίοδος διαβούλευσης και δράσης για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου