Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την επίσκεψη στην ΓΣΕΒΕΕ

Κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, τους Βουλευτές Πρεβέζης Στ. Γιαννάκη, Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, Θεσπρωτίας Βασ. Γιόγιακα και τα στελέχη του τομέα Αδ. Γάκη, Αλεξ. Αρβανιτάκη και Γιώργο Κουμπαράκη, επισκέφθηκε τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά και το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα τον πυλώνα της ελληνικής Οικονομίας, τον επιχειρηματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως είναι η  επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό κατώτατου μισθού, η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, τα προβλήματα των ανασφάλιστων βιοτεχνών στο ΟΑΕΕ, το μείζον ζήτημα των λουκέτων στις 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Βασίλης Οικονόμου δήλωσε:

Ήταν μία ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για τα όσα γίνονται στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Δυστυχώς, η εικόνα είναι τραγική. Οικονομική ασφυξία, αδυναμία πληρωμών, έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει κάθε υγιή επιλογή. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται. Η οικονομία επιβραδύνεται με τον κίνδυνο να βυθιστεί σε ύφεση. Ο χρόνος είναι εναντίον της χώρας μας.  Η εμμονή της κυβέρνησης σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και η απουσία ενιαίας φωνής προκαλούν τραγικές παρενέργειες στην αγορά. Ουδείς την ώρα που μιλάμε ασχολείται με τον ιδιωτικό τομέα, ουδείς ασχολείται με τους χιλιάδες ανέργους, με τα εκατοντάδες λουκέτα που πνίγουν την πραγματική οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει άμεσα, χωρίς υφεσιακά  μέτρα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Ο ιδιωτικός τομέας πονάει, ματώνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ ασχολείται με τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και την ικανοποίηση της κομματικής της πελατείας. Οι μαθητευόμενοι μάγοι ας σταματήσουν τα πειράματα στις πλάτες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου