Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Να εξαντληθεί η τετραετία»



(Δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου στην Εφημερίδα Realnews 30-3-2014)


Υπέρ της Εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή ο Β. Οικονόμου

Υπερ μιας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας τάσσεται με δήλωσή του στη Realnews ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗMAP Βασίλης Οικονόμου, σε αντίθεση με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ εκτιμά ότι αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα υποστηρίζει ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρξει ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, που θα περιλαμβάνει -εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗMAP- και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.


«Οι εκλογές πρέπει, επιτέλους, να διεξάγονται μόνο στο τέλος της τετραετίας. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δηλώνει στην «R» ο Β. Οικονόμου. «Πρόσωπα υπάρχουν πολλά και μπορεί και πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος», επισημαίνει, ενώ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης εθνικής ενότητας, με συμμετοχή και της ΔΗMAP.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, τονίζει στην «R» πως την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να προχωρήσει η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. «Εγώ είμαι οπαδός της μεγάλης Κεντροαριστεράς», τονίζει. «Σ' αυτή πρέπει να συμμετάσχουν και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί να χτυπάμε το Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανήκει στην Κεντροαριστερά, ανεξαρτήτως του τι λέει. Είναι λάθος να τον χτυπάμε». Σε ερώτηση για το εάν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης χρειαστεί να κάνουν ένα βήμα πίσω για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, ο Β. Οικονόμου είναι σαφής, «Βεβαίως να κάνουν ένα βήμα πίσω. Όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω».



Πηγή: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου