Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μετά τις Ευρωεκλογές


(Άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου στην εφημερίδα « Καρφί»  που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 22-03-2014)

Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας. Η ανασυγκρότηση θα πρέπει να γίνει όχι με μηχανιστικούς όρους και ηγεμονισμούς αλλά και χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Στη δική μου προσέγγιση ένα Κεντροαριστερό τόξο πρέπει να είναι ευρωπαϊκού προσανατολισμού, να διεκδικήσει μέσα από την κυβερνητική θέση μια Πολιτική Διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αναπτυξιακή πλέον στήριξη της χώρας, να στηρίξει μεγάλες Κοινωνικές και Διαθρωτικές Μεταρρυθμίσεις και να οδηγήσει τη χώρα στην Παραγωγική και Κοινωνική της Ανοικοδόμηση μέσα από κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.


Ενόψει των επικείμενων εκλογών έχουν κατατεθεί δυο σχέδια για την προοπτική της Κεντροαριστεράς. Η Ελιά από το ΠΑΣΟΚ και ο Τρίτος Πόλος από την ΔΗΜΑΡ. Δεν θέλω τώρα να μπω στη κουβέντα για το αν μπορούσε τελικά να υπάρχει ένα σχέδιο, ποιος ευθύνεται για τον κατακερματισμό του χώρου και γενικότερα να συνδράμω και εγώ με την γκρίνια μου στην γενικότερη προβληματική κατάσταση της Κεντροαριστεράς. Ούτως η άλλως οι πολίτες είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν στις εκλογές, όλες τις προσπάθειες. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξαναμπούν τα ζητήματα επί τάπητος για την συγκρότηση της Μεγάλης Κεντροαριστεράς, με νέους όρους και με συγκεκριμένη προοδευτική, κοινωνική, μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή ατζέντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου