Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αστυνομικό Τμήμα στην Αυλίζα Αχαρνών

Μετά από δέκα χρόνια προσωπικών παρεμβάσεων του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στη Βουλή για το μεγάλο σκάνδαλο με το σχολείο «φάντασμα» στην Αυλίζα Αχαρνών, φαίνεται ότι εκκινούν επιτέλους οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του κτιρίου που κατασκευάστηκε στην περιοχή προκειμένου να αξιοποιηθεί ως σχολικό κτίριο.
Συγκεκριμένα ο Βασίλης Οικονόμου αξιοποιώντας την πρόταση του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσε στη Βουλή πληθώρα ερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων από το 2004 και μετά ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία να αποδεχτούν την πρόταση των κατοίκων και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες ώστε να αποδοθεί το κτίριο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να στεγαστεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών. Μετά την θετική αποδοχή της πρότασης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ Αρβανιτόπουλο ο οποίος διά του Υφυπουργού κ Συμεών Κεδίκολγου, δήλωσε στη Βουλή απαντώντας σε νέα Επίκαιρη Ερώτησή μας ότι είναι θετικό σε αυτή την εξέλιξη.
Δεδομένου λοιπόν ότι όλοι πλέον και επίσημα συμφωνούν στη μετατροπή του κτιρίου και την αξιοποίηση του ως αστυνομικό τμήμα αναμένουμε από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ Ντούρο  να ολοκληρώσει  το ταχύτερο δυνατό όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της εγκληματικότητας που γνωρίζει ραγδαία έξαρση στο Δήμο Αχαρνών.
Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι για τις ανάγκες στέγασης του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών αρκεί η αξιοποίηση των δύο από τα τρία κτίρια, ζήτησε να εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας τις δυνατότητες αξιοποίησης του τρίτου κτιρίου ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά Ρομά. Το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται θετικό και στη συγκεκριμένη πρόταση.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου