Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης στον Β. Οικονόμου για ενιαία αντιμετώπιση από όλα τα εφετεία της χώρας της «εξαγοράς ποινής»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, να καταθέσει άμεσα νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα «Μετατροπή των περιοριστικών της ελευθερίας ποινών», σε προσεχή τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που θα ενταχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια», με την οποία ζητά την τροποποίηση του άρθρου 82 του Π.Κ. (Νόμος 4093/12) και να αντικατασταθεί η φράση «κάθε ημέρα φυλάκισης» με την ορθή «κάθε μέρα στερητικής της ελευθερίας ποινής» ώστε να διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών που είναι υπόχρεοι έκτισης στερητικής της ελευθερίας ποινής και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ερμηνείας που προκάλεσε στα εφετεία όλης της χώρας η διατύπωση «κάθε ημέρα φυλάκισης». Ο Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια ότι στην προσεχή τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα θα περιλαμβάνεται και πρόταση τροποποίησης του άρθρου 82 του Π.Κ. ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να αρθούν τα εμπόδια της μη ορθής διατύπωσης του Νόμου 4093/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου