Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

O Β. Οικονόμου συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ως συνεργαζόμενος

Την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, που πλέον αποτελείται από 10 βουλευτές, μετά την συνεργασία του με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με αίτημα για την συγκρότηση της ΚΟ με τις υπογραφές των βουλευτών, Β. Οικονόμου, Ι. Μιχελογιαννάκη, Γ. Παπαμανώλης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Γ. Μοιρίδης, Οδ. Βουδούρης, καθώς των τεσσάρων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

"Επιβεβαιώνεται και καταγράφεται -είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης- η συνεργασία με τους συναδέλφους που αποτελούν μέλη της ΚΟ. Συνεργασία που προέκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης όχι μόνο σε σχέση με τις ενδεχόμενες εκλογές, αλλά και σε σχέση με την γενικότερη διεκδίκηση για την αναδιάταξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα. Έρχεται αυτή η συνεργασία να περιγράψει την επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις, μεγέθη, και να μετακινεί την πολιτική από την βαθιά συντηρητική θέση, που σήμερα βρίσκεται προς ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση. Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και πρόγραμμα, που αποτελεί την εναλλακτική πρόταση από την ασκούμενη πολιτική, από την παρούσα κυβέρνηση. Πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην παρούσα κατάσταση, στον τεμαχισμό της κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διευκρίνισε ότι "η ΚΟ μας θέλει να αναδείξει την πολιτική μας ενότητα, και την κοινή δράση στο επίπεδο της Βουλής των Ελλήνων. Και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με διεκδικήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου