Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο»




Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής (συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά), Βασίλη Οικονόμου. Οι ενεργοί πολίτες της Ελευσίνας διέψευσαν με την συμμετοχή τους στη συζήτηση όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και αποτραβηγμένοι στην ιδιώτευσή τους.
Ο Βασίλης Οικονόμου στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια είναι καταστροφική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι κάτοικοι της Ελευσίνας βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματά της αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν από εργαζόμενοι με αξιοπρεπή μισθό είτε σε ανέργους είτε σε φτωχούς εργαζόμενους που οι απολαβές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα αφού το πιο σκληρό πακέτο μέτρων έρχεται τον Ιούνιο και τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βιώσουμε την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου αφού τα 11,5 δις € μέτρα θα προστεθούν σε όλα όσα έχουν επιβληθεί σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.
Στόχος των Ελεύθερων Πολιτών και της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία συνεργαζόμαστε πολιτικά και εκλογικά είναι να καταθέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις συνθήκες ζωής που είχαμε συνηθίσει. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οι στρατιές συμβούλων στα υπουργικά γραφεία και να αναζητούμε ισοδύναμα για το κόψιμο των κύριων και επικουρικών συντάξεων! Κανείς δεν μιλάει για τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων και τις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ για τις ΜΚΟ! Όποιος μπει στον κόπο να δει αναλυτικά τον προϋπολογισμό θα βρει πολλά αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν συνδυαστικά προκειμένου να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή εισοδήματα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Στην ομιλία του Βασίλη Οικονόμου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Βασίλη Οικονόμου, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν Βουλευτή που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Ελευσίνας και των κατοίκων βοηθώντας τους με όλες του τις δυνάμεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου