Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δυστυχώς ο κ Ραγκούσης ούτε καν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3311/21-12-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, μας απάντησε ότι «α. Ως προς το θέμα της κοινής ημερομηνίας μετάθεσης συζευγμένων στελεχών, η Υπηρεσία σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή το νόμο 3883/2010 και την ΥΑ Φ. 411/81060/9-3-2011, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των συζευγμένων στελεχών των ΕΔ, λαμβάνοντας μέριμνα ώστε να προκαλείται η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στην οικογενειακή τους ζωή, επιδιώκοντας κατ’ αρχάς την ταύτιση των ημερομηνιών. Σε περίπτωση που υπάρχουν συγκεκριμένες και ανελαστικές υπηρεσιακές ανάγκες που δεν το επιτρέπουν, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί είναι το ελάχιστο δυνατό. β. Ως προς το θέμα του καθορισμού του τόπου και των προϋποθέσεων συνυπηρέτησης, οι διατάξεις της ανωτέρω πρόσφατης ΥΑ που ρυθμίζουν το θέμα έχουν συνταχθεί με τη συνεργασία των Επιτελείων των Κλάδων και αποσκοπούν τόσο στην προστασία της οικογένειας, όσο και στην εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος και στη βέλτιστη επιχειρησιακή αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των ΕΔ. Ευνόητο είναι ότι, εφ’ όσον αναφερθούν προβλήματα στη εφαρμογή της ΥΑ και υποβληθούν προτάσεις – μελέτες τροποποίησής της, θα αναληφθούν οι ανάλογες ενέργειες».


Είναι προφανές από τις απαντήσεις του Αν. Υπουργού ότι δεν έχει προλάβει ακόμα να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δη τα συζευγμένα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που και οι απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθούν την κατιούσα η πολιτική ηγεσία προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να διατηρούνται δύο σπίτια από μια οικογένεια, δεν ακούει τις διαμαρτυρίες των στελεχών, θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται! Αναπαράγει τετριμμένα, αντί να αντιληφθεί το πρόβλημα και να προσπαθήσει έστω να βελτιώσει τις συνθήκες.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την απογοήτευσή του για την γραφειοκρατική αντιμετώπιση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του ζητήματος της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει το θέμα στην Βουλή, ελπίζοντας ότι θα υπάρχει ο χρόνος να αντιληφθούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι την πραγματικότητα που βιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προβούν σε βελτιώσεις των όρων, των προϋποθέσεων και βέβαια της εφαρμογής στην πράξη της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου