Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Θα συμμετέχουμε ενεργά και θα καθορίσουμε τις εξελίξεις (Συνάντηση των Ελεύθερων Νέων του Δήμου Ωρωπού στο Καπανδρίτι)



Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Ελεύθερων Νέων (Νεολαία Ελεύθερων Πολιτών) του Δήμου Ωρωπού στο Καπανδρίτι με την συμμετοχή του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και της προσωρινής συντονίστριας της Νεολαίας, Μαρίας Ραφαλέτου. Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι στόχοι της νέας πολιτικής κίνησης καθώς και οι κινήσεις για την ανάπτυξη των εκλογικών και προγραμματικών συνεργασιών με την Δημοκρατική Αριστερά στις προσεχείς εκλογές.
Οι Ελεύθεροι Νέοι του Δήμου Ωρωπού συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι του Δήμου και γενικότερα η τοπική κοινωνία, προβλήματα που εν πολλοίς πηγάζουν από την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την άδικη στις περισσότερες περιπτώσεις φορολογική πολιτική και κυρίως από την έλλειψη οράματος και ελπίδας για την προοπτική του ελληνικού λαού και της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανεργίας, της ημιαπασχόλησης και της άνευ αποδοχών μαθητείας.
Το συμπέρασμα της πρώτης συνάντησης των Ελεύθερων Νέων Δήμου Ωρωπού συνοψίζεται ως εξής:
«Δεν μας ταιριάζει το “δεν βαριέσαι” ούτε αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Θα αγωνιστούμε να οικοδομήσουμε το κράτος που θέλουμε, ένα κράτος δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, προοπτικής και ελπίδας. Ένα κράτος ίσων ευκαιριών, δικαιωμάτων και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους. Δεν θα εξυπηρετήσουμε αυτούς που ευθύνονται κυρίως για την κατάρρευση της χώρας απέχοντας από τις εξελίξεις αλλά θα συμμετέχουμε ενεργά και θα καθορίσουμε τις εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου