Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στο πλευρό των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Βασίλης Οικονόμου! (07-12-2011)


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα μπροστά από την Βουλή των εργαζομένων στα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».


Στην ομιλία του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι «η κωλυσιεργία να βρεθεί επιτέλους λύση για τους εργαζόμενους σε μια από τις πλέον καταξιωμένες κοινωνικές δομές, το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ενδεικτική των προτεραιοτήτων που θέτει και αυτή η κυβέρνηση. Σε επίκαιρη ερώτηση την προηγούμενη εβδομάδα τόνισα ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν πληρωθεί για έξι μήνες αυτοί οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση να ρίχνει το φταίξιμο στις κινητοποιήσεις των τελευταίων 30 ημερών! Η αντιμετώπιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εργαζομένων σε αυτό αποδεικνύει δυστυχώς ότι ένας από τους στόχους του Μνημονίου είναι η πλήρης απαξίωση των κοινωνικών δομών προστασίας. Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε, να ενδυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε το κοινωνικό κράτος ειδικά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση διορθώνοντας τις αδυναμίες του, ελέγχοντας την λειτουργία του και τιμωρώντας όσους το αντιμετώπισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ως πηγή προσωπικού πλουτισμού».

Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους και τους προέδρους των Σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ότι ο ίδιος και οι Ελεύθεροι Πολίτες θα είναι στο πλευρό τους συνδράμοντας με τις δυνάμεις τους στην διατήρηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην ουσιαστική ενδυνάμωση των προνοιακών δομών των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου