Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ




Ενθουσιώδης η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής Στήριξης των Ελεύθερων Πολιτών στο Περιστέρι

Αθήνα 8/12/2011

Σε νέα πολιτική δύναμη, που πληθαίνει αλματωδώς και απλώνεται σε ολόκληρη την χώρα, διαμορφώνεται η Πολιτική Κίνηση «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», μόλις ένα μήνα μετά την συγκρότησή της.

Χθες Τετάρτη είχε την «τιμητική» της στο Περιστέρι, με μια πολυπληθή και ενθουσιώδη εκδήλωση, που οργάνωσε η Προσωρινή Επιτροπή Στήριξης της Κίνησης. Μίλησαν ο Βουλευτής Αττικής των «Ελεύθερων Πολιτών» Βασίλης Οικονόμου, και ο δημοσιογράφος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Μάκης Γιομπαζολιάς. Συναγωνιστικό χαιρετισμό του Φώτη Κουβέλη, μετέφερε ο Γιάννης Κακουλίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της «Δημοκρατικής Αριστεράς».
Τον χαιρετισμό του απηύθυνε και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Από τους ομιλητές τονίσθηκε, ότι η νέα Πολιτική Κίνηση έχει σαφείς αντιμνημονιακές θέσεις αλλά και προτάσεις-διεκδικήσεις, για θετική υπέρβαση της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

Καταγγέλθηκε η αδιέξοδη, κοινωνικά ανάλγητη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική των  μνημονίων, που καταρρακώνει τους Έλληνες, υπακούοντας άκριτα στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα του γερμανόπληκτου ευρωδιευθυντηρίου.

Ανακοινώθηκε, ότι η νέα Πολιτική Κίνηση συγκεντρώνει στις τάξεις της δημοκράτες πολίτες, που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό Κέντρο, την Αριστερά, την πολιτική Οικολογία αλλά και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του Συντηρητικού χώρου.

Δηλώθηκε, ότι πολιτικός στόχος της Κίνησης είναι η αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος της διαπλοκής και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, για την ανασύνθεση της  Κεντροαριστεράς και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Και διατυπώθηκε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να πυκνώσουν τις γραμμές των «Ελευθέρων Πολιτών», με αυτοοργάνωση επιτροπών στήριξης παντού, για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ήδη στο Περιστέρι λειτουργεί Προσωρινή Επιτροπή Στήριξης αποτελούμενη από τους:

Προσωρινός Συντονιστής: ΜΠΡΑΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πρ. Αν. Συντονιστής ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Πρ. Αν. Συντονιστής: ΜΑΤΣΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΙΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΣΙΤΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΤΣΑΚΙΤΖΙΑΝ ΚΡΙΚΟΡ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΚΟΜΝΗΜΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ



Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τα πλήρη κείμενα των ομιλιών, στην ιστοσελίδα της κίνησης www.eleutheroipolites.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου