Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμα εξετάζει τις παραμέτρους για τους ΕΜΘ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!



Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 22037/31-08-11) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Αττικής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την Βαθμολογική Εξέλιξη των ΕΜΘ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιωτής Μπεγλιτής, μας απάντησε ότι το «Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα».

Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε το χρόνο που χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια δέσμευσή της που αναγνωρίζει ως δίκαιη. Τελικά στο μοναδικό επίπεδο που επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά αυτή η κυβέρνηση είναι στην περικοπή των μισθών και των δικαιωμάτων των πολιτών. Ακόμα και στο ευαίσθητο ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνει να διαιωνίζεται ένα ζήτημα που επηρεάζει τα στελέχη και επιμένει να δεσμεύεται ότι θα το επιλύσει χωρίς τελικά να το επιλύει.

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των δίκαιων ρυθμίσεων για την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ και δεσμεύεται ότι θα επανέλθει το αμέσως επόμενο διάστημα στην Βουλή ζητώντας από τον Υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου