Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπρός για την Δημοκρατική Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων της πατρίδας! (Άρθρο του Βασίλη Οικονόμου στην εφημερίδα "ΑΞΙΑ" 10-09-2011)



Τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για συναίνεση και για την ανάγκη συγκυβέρνησης ενός συστήματος εξουσίας που προσπαθεί να διασωθεί σε βάρος του ελληνικού λαού και των συμφερόντων της χώρας μας. Η βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των λίγων οικονομικά ισχυρών, η προσπάθεια να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός ότι η σωτηρία της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προσωπική δυστυχία του κάθε πολίτη, η προσπάθεια κατάργησης κάθε κεκτημένου δημοκρατικού και κοινωνικού δικαιώματος αντί για τον εξορθολογισμό του και η εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα ξένα οικονομικά συμφέροντα, παρουσιάζονται από την κυβέρνηση και από τους πρόθυμους συντηρητικούς συμμάχους της, ως μονόδρομος.

Παρακολουθούμε το παράδοξο η σοσιαλιστική κατά τα άλλα κυβέρνηση να παίρνει μέτρα που η συντηρητική παράταξη ούτε καν διανοούνταν να εφαρμόσει και οι δήθεν διαφωνίες να περιορίζονται σε δευτερεύοντα συνήθως ζητήματα . Αντίλογος σήμερα δεν υπάρχει, ούτε ακόμα έχει ολοκληρωθεί η εναλλακτική πρόταση των προοδευτικών, κοινωνικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων ώστε να συσπειρώσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βλέπει την ζωή του να καταστρέφεται από τις αποφάσεις της κυβερνητικής συντηρητικής συμμαχίας. Η πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου, οι μη ουσιώδεις διαξιφισμοί και οι δυσκολίες δημοκρατικής συνεννόησης συντηρούν το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.

Τα ζητήματα όμως είναι κρίσιμα τόσο για το παρόν όσο και κυρίως για το μέλλον της χώρας μας και των Ελλήνων. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας διαμορφώνοντας μια κυβερνητική πρόταση που θα δίνει λύσεις στις χρόνιες εσωτερικές μας παθογένειες, θα προστατεύει τους πολίτες και ιδίως τους πιο αδύναμους, θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η απάντηση στις νεοφιλελεύθερες συντηρητικές πολιτικές που μεθοδεύονται στα κλειστά διευθυντήρια πρέπει να είναι περισσότερη δημοκρατία. Οι ενεργοί πολίτες της χώρας, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι φοιτητές, μπορούν να συμμετέχουν σε μια νέα κοινωνική και προοδευτική συμπαράταξη που θα έχει ως στόχους:

1. Την επιστροφή των ανέργων και του κεφαλαίου στην πραγματική παραγωγική διαδικασία

2. Την προστασία, ενίσχυση, αποτελεσματικότερη και απλοποιημένη λειτουργία του κοινωνικού κράτους προς όφελος του πολίτη

3. Την εξασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης χωρίς «παράθυρα» ή ΜΚΟ

4. Τον απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων ώστε αυτές να συνάδουν με τα συμφέροντα και τη βούληση του ελληνικού λαού

5. Την εμπέδωση και καθιέρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης ως κύριο κριτήριο κάθε οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής

6. Την αναδιανομή του εισοδήματος όχι υπέρ των τραπεζών και των ισχυρών που γίνεται σήμερα, αλλά μέσω ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα είναι διάφανο σε σχέση με την διάθεση των πόρων του κράτους. Να ξέρει ο κάθε φορολογούμενος που πηγαίνουν τα χρήματά του!

7. Την υιοθέτηση ρεαλιστικών πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και χωρίς εκπτώσεις στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

8. Τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων ενάντια στο μοντέλο της κινεζοποίησης της εργασίας στην χώρα μας

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να δώσει την απάντησή του στην νεοφιλελεύθερη - συντηρητική επέλαση που προωθεί την κοινωνική βαρβαρότητα και την επακόλουθη οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία. Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παρασύρει το σύνολο του λαού και την χώρα στην καταστροφή. Στην χώρα μας πέρα από τις ξένες δυνάμεις που έχουν βρει πρόθυμους πολιτικούς για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, υπάρχουν και οι μεγάλες δυνάμεις του προοδευτικού και δημοκρατικού ελληνικού λαού που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κέντρο εξουσίας που θεωρεί δικαίωμά του να καθορίζει ερήμην τις τύχες μας. Στον αγώνα αυτό δεν μπορεί να λείψει κανείς. Όποιος πιστεύει στον κοινωνικό ρόλο του κράτους, όποιος πιστεύει ότι χρειαζόμαστε ένα τίμιο και λειτουργικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, όποιος αντιλαμβάνεται ότι οι αγορές δεν είναι πιο πάνω από τους ανθρώπους οφείλει να συστρατευτεί με τις κοινωνικές και προοδευτικές δυνάμεις στην συγκρότηση μιας αξιόπιστης εκλογικής συμπαράταξης που θα καταθέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από τον δρόμο της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Ήρθε η ώρα μιας νέας προσπάθειας για την Δημοκρατική Ενότητα των Προοδευτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου