Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής, Β.Οικονόμου

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν εξετάζει θέμα αύξησης του χρόνου της θητείας σύμφωνα με την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής (Αρ. Πρωτ. 8068/21-12-2010).
Παρά την θετική κατά την γνώμη μας απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημά μας για τον χρόνο θητείας, δεν ξεκαθαρίζεται στην απάντηση του Υπουργού το τι μέλλει γενέσθαι με τους ΕΠΟΠ, καθώς όπως αναφέρουμε και στην ερώτησή μας το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν ότι πολλές λειτουργικές ανάγκες του στρατού θα μειωθούν εάν επεκταθεί ο χρόνος θητείας με το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα χρειάζονται μεγάλο αριθμό στελεχών ΕΠΟΠ για να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δεσμεύεται ότι θα επανέλθει στα ζητήματα των ΕΠΟΠ και το τι μέλλει γενέσθαι με αυτόν τον θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς δεν ωφελεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να υπάρχει στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα βιώνει την αβεβαιότητα της επαγγελματικής του εξέλιξης. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ πρέπει να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί καθώς θα εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις σε τομείς που απαιτούνται, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το αξιόμαχο του στρατεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου