Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στον Κάλαμο και επίσκεψη στην Πυροσβεστική Διεύθυνση Βόρειας Αττικής.

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στον Κάλαμο.
Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους που συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν χωριά 2 ταχυτήτων και δεν θα αφήσει κανένα χωριό να ερημώσει. Κανένα χωριό δεν θα χάσει τις υπηρεσίες του και οι κάτοικοι δεν θα χάνουν τον χρόνο τους προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους στην έδρα του Δήμου. Στόχος του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη και η ισόρροπη ανάπτυξη και για τα 11 χωριά. Το στοίχημα είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είμαστε ισότιμα συμμέτοχοι στην νέα αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη πορεία μας στο μέλλον.
Η επένδυση στο κοινωνικό κράτος είναι επένδυση στον άνθρωπο. Η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής είναι βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Θα αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης και εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών χωρίς να θυσιαστεί το κοινωνικό κράτος. Η απόδοση κοινωνικού μισθού είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας προς το κοινωνικό σύνολο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέο πλούτο και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτός θα διανέμεται δίκαια σε όλους τους πολίτες. ΚΑΠΗ θα υπάρχει σε κάθε χωριό, βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός θα υπάρχει σε κάθε χωριό, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα καλύπτει τις ανάγκες σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Όλοι οι κάτοικοι του νέου Δήμου θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες δομές υγειονομικής φροντίδας. Όλα τα χωριά θα έχουν ισότιμο μερίδιο στην ανάπτυξη.
Στην συνέχεια ο Βασίλης Οικονόμου επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Διεύθυνση Βόρειας Αττικής. Συζητώντας με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένα με την κάλυψη της Βόρειας Αττικής, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό στην προστασία του νέου Δήμου Ωρωπού μετά το κλείσιμο του πυροσβεστικού σταθμού στο Πολυδένδρι. Παρά την άμεση ανταπόκριση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται, είναι προφανές ότι ο χρόνος που χρειάζεται προκειμένου να μετακινηθούν τα οχήματα και τα στελέχη από τους Θρακομακεδόνες στον νέο Δήμο είναι πολύτιμος, όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με την ηγεσία και του πυροσβεστικού σώματος και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτός να στελεχωθεί σε ανθρώπινο δυναμικό με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Δεν γίνεται ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Αττικής με τις μεγάλες δασικές εκτάσεις να μην έχει μόνιμη πυροσβεστική δύναμη κατάλληλα τοποθετημένη ώστε να μπορεί να παρέμβει άμεσα όποτε χρειάζεται για να προστατέψει τους πολίτες και τον δασικό μας πλούτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου