Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Προβληματισμός και ανησυχία στους κατοίκους της Κινέτας Μεγάρων για την ασφάλεια της περιοχής μετά την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Σταθμού της Κινέτας

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 11296/09-06-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την ασφάλεια της περιοχής Κινέτας Μεγάρων μετά την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Σταθμού της, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σ. Βούγιας μας απάντησε ότι το θέμα της στελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών αντιμετωπίζεται μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει η συνολική δύναμη του σώματος η οποία με ορθολογική κατανομή είναι ελλειμματική. Στο πλαίσιο αυτό έχει στελεχωθεί και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η οποία παρουσιάζει έλλειμμα έναντι της οργανικής της δύναμης, καθώς και η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και ο Αστυνομικός Σταθμός Κινέτας. Επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μας ενημέρωσε ότι για την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους προκηρύχθηκαν προς πλήρωση συνολικά 307 θέσεις αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ενισχυθούν οι εν λόγω υπηρεσίες συμπεριλαμβανόμενου και του Αστυνομικού Σταθμού Κινέτας και κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους με νέους αστυφύλακες μετά την έξοδο τους από την Σχολή, ενώ κατά την θερινή περίοδο και με δόκιμους. Για την καλύτερη αλλά και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση της Κινέτας κατά την θερινή περίοδο που είναι και πιο κρίσιμη μας ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των υπηρεσιακών δυνατοτήτων θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή μικτό συνεργείο ελέγχων της Γ’ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Προτεραιότητα αποτελεί η πληρέστερη στελέχωση των Υπηρεσιών εκείνων, που ως κύρια αποστολή έχουν την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (Αστυνομικά Τμήματα, Υπηρεσίες Ασφαλείας κλπ). Επίσης στους άμεσους στόχους είναι η αποδέσμευση αστυνομικών δυνάμεων από την εκτέλεση καθηκόντων διοικητικής, κυρίως φύσης, που δεν σχετίζονται με την αποστολή και το έργο τους, δηλαδή την καταπολέμηση του εγκλήματος ώστε να παγιωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που είναι και το ζητούμενο.
Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των θεμάτων της εγκληματικότητας και της αντιμετώπισής της και θα επανέρχεται κάθε φορά που θα εντοπίζει προβλήματα προκειμένου να εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης και να πιέζει για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας της Πολιτείας στον πολύ σημαντικό αυτό τομέα. Η προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι θετική είναι όμως βέβαιο ότι είναι ακόμα πολλά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν προκειμένου να παγιωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες αλλά και να προστατευτούν οι ελάχιστοι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου