Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σχόλια επί των απαντήσεων του Υπουργού

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 9735/05-05-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την μη καταβολή επικουρικής σύνταξης στους συνταξιούχους της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ Γ. Κουτρουμάνης, μας απάντησε ότι «σχετικά με την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ (Τ.Α.Π.Γ.Τ.Ε.), η οποία διακόπηκε από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2009 λόγω της πλήρους οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου αυτού, σας γνωρίζουμε ότι σχετική ρύθμιση για την υπαγωγή των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Τ.Α.Π.Γ.Τ.Ε. στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (Ε.Τ.Ε.Α.Μ.) περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή».

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα ακόμη πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί άδικα μια κοινωνική ομάδα επιλύεται κατόπιν της παρέμβασής του στην Βουλή. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν οι λύσεις όταν η πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένη να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ατολμία παρέμβασης και ρύθμισης που χαρακτήριζε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αδίκησε τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους της Γενικής Τράπεζας και τους κατέστησε ομήρους για ένα ολόκληρο χρόνο. Είναι προφανές ότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και παρά την τραγική οικονομική κατάσταση και τους απαράδεκτους όρους που αποδέχτηκε η χώρα μας στο μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ υπάρχουν ακόμα περιθώρια για την αντιμετώπιση των αδικιών και των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων.

Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τηρώντας απόλυτα το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον λαό στις πρόσφατες εκλογές θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να ζητά λύσεις σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα που ψήφισε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου