Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Στο νέο Νόμο περί ιεραρχίας και εξέλιξης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων η οριστική λύση για τους ΕΜΘ

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 10324/18-05-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ Ε. Βενιζέλος, μας απάντησε ότι όπως είχε αναφέρει και στην προηγούμενη απάντησή του επί του θέματος τα αιτήματα περί της ασφαλιστικής και σταδιοδρομικής τακτοποίησης των ΕΜΘ, όπως και λοιπών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι μόνιμοι από την κατάταξή τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν νομοθετικά. Η σχετική αρμοδιότητα ανήκει πρωτίστως στο Υπουργείο Οικονομικών που λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του ΥΠΕΘΑ. Οι εργασίες της διακλαδικής επιτροπής που είχε συσταθεί σχετικά έχουν ολοκληρωθεί και τα συμπεράσματά της ήδη εξετάζονται εν όψει της αναθεώρησης του νόμου περί ιεραρχίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος μας αναφέρει ότι η ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου διαβιβάζεται και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι προφανές από την απάντηση του Υπουργού ότι παραμένει στις θέσεις που είχε εκφράσει και στην προηγούμενη απάντησή του, όπου σαφώς αναγνώριζε το δίκαιο των αιτημάτων των ΕΜΘ και ότι δεν περιορίζεται στην άκριτη αποδοχή των εισηγήσεων της διακλαδικής επιτροπής που συστήθηκε για τα ζητήματα αυτά, αλλά αντίθετα ως οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τις εξετάζει αναζητώντας δίκαιη λύση. Ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει λησμονήσει τα συγκεκριμένα ζητήματα και προχωρά ταχέως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτά να ρυθμιστούν κατά τρόπο δίκαιο στη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το Υπουργείο για την ιεραρχία και την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ούτως ή άλλως ο Βουλευτής θα είναι παρών στην Βουλή έτσι ώστε να διεκδικήσει την ευόδωση των προσπαθειών που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλαν οι ΕΜΘ

Ο Βασίλης Οικονόμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΜΘ και θα επανέλθει με παρέμβασή του και στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ικανοποιηθούν επιτέλους τα δίκαια αιτήματα της πολύπαθης αυτής ομάδας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου