Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κλειστές 130 Μ.Ε.Θ. εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας. 
Την ώρα που δεκάδες πολίτες έχουν άμεση ανάγκη για μία θέση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 130 κλίνες παραμένουν ανενεργές, εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας. 
Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν γίνει “σήμα κατατεθέν” για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζει στο δικό της “κόσμο”. 
Η έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Ας σοβαρευτούν επιτέλους στο Yπουργείο Υγείας. 
Ας αφήσουν τη σιγουριά των γραφείων και ας δουν από κοντά σε ποιο τραγικό σημείο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας της ιδεοληψίας τους. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου