Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Θα σταματήσετε τις μπουλντόζες μέχρι την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
809
Ημερομ.Κατάθεσης
03.11.15










ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Κύριε Υπουργέ,
Έντονη κοινωνική αναταραχή σημειώνεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτου κτίσματος στην Αρτέμιδα Αττικής στην περιοχή του Πράσινου Λόφου. Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μαζί με τον κάτοχο του οικήματος για την προσπάθεια κατεδάφισης, ενώ υπήρξε σύλληψη του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δ. Μάρκου κατά την προσπάθεια κατεδάφισης της συγκεκριμένης οικίας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο θλιβερό έργο να ξαναπαίζεται. Όταν κάποιοι είπαμε το αυτονόητο τον Δεκέμβριο του 2014 με την τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή, δηλαδή να οριστικοποιηθούν πρώτα οι δασικοί χάρτες και μετά να εκτελεστούν οι αποφάσεις κατεδάφισης, έσπευσαν οργίλοι οι διάφοροι "προστάτες" αλλά δυστυχώς και "νταβατζήδες" του περιβάλλοντος να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο που ζητούσαμε. Σήμερα κλαίνε οι υποκριτές για το σπίτι του φτωχού που κινδυνεύει να κατεδαφιστεί. Ωραίο το θέατρο τους αφού οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα λάβουν τις ψήφους τους για τον κόπο τους ή ότι ο λαός θα νοιώσει ανακούφιση για το ενδιαφέρον των υποκριτών!! Σύμφωνα με την τροπολογία (Αριθμός Πρωτοκόλλου 2132/16.12.2014) που κατέθεσα τον περασμένο Δεκέμβριο, και η οποία χλευάσθηκε από πολλούς "οικολογούντες", τίθεται σαφές ότι κύριο μέλημά μας δεν ήταν να παρακάμψουμε το ρόλο της δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, αλλά να ανασταλεί η κατεδάφιση κατοικιών που θεωρείται ότι έχουν οικοδομηθεί σε δασικές εκτάσεις, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι δασικοί χάρτες για την Αττική που εκκρεμούν από το 1998.
Πρέπει να τονιστεί ότι η μη οριστικοποίηση των δασικών χαρτών έδωσε έναυσμα διαχρονικά σε διάφορους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βρεθούν σε ομηρία χιλιάδες συμπολίτες, που έψαχναν απεγνωσμένα την πρώτη ή εξοχική τους κατοικία τα τελευταία 40 χρόνια στην Αττική.
Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:
1. Πότε θα γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών για την Αττική;

2.Μέχρι να γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών προτίθεστε να αναστείλετε την κατεδάφιση των 3.500 περίπου οριστικών δικαστικών αποφάσεων για αυθαίρετες κατοικίες;
                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου