Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οδικός Χάρτης Συναίνεσης και Σταθερότητας




Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου μιλά στο Πρωινό ΑΝΤ1 για συναινετική λύση, την οποία έχουν ήδη προβάλει στο κείμενό τους οι «8».
«Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι λόγος για προκήρυξη εκλογών», επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου, ο οποίος ψήφισε "παρών" στη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι το κείμενο που υπέγραψαν οι οκτώ βουλευτές, υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξει συναινετική λύση για το πρόβλημα όχι μόνο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της συνταγματικής αναθεώρησης και του ορισμού εκλογών. Ένα από τα ζητήματα που θα συνυπολογιστούν, είναι και η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το πέρας του μνημονιακού τόξου, το οποίο όλοι περιμένουμε να έχει σάρκα και οστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αυτό που ζητά είναι να υπάρξει γενική συναίνεση, καλώντας τον Πρωθυπουργό να «πάρει τις πρωτοβουλίες» καθώς μία συναινετική λύση μπορεί να είναι και η «λύση του προβλήματος».
Πάγια απαίτηση του ίδιου είναι να γίνουν γνωστά τα θέματα της Συνταγματικής αναθεώρησης και να κοινοποιηθούν τα μέτρα που ζητιούνται στις διαπραγματεύσεις, καθώς είναι «δικαίωμα κάθε βουλευτή και πολίτη να γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων».
Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα ψηφίσει θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα «κι αν χρειαστεί να είναι άλλος υποψήφιος».

«Οι πολιτικές δυνάμεις δεν πρέπει μόνο να βάζουν διλήμματα, πρέπει και να τα λύνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου