Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Οδικός Χάρτης Συνεννόησης και Σταθερότητας – Θα μπορούσε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης


(Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου στην εφημερίδα «Αγορά» 20-12-2014)

Στην παρούσα κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα η εθνική ανασυγκρότηση απαιτεί συνεργασίες, συμφωνίες και ευρύτατες συναινέσεις. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, που επιδιώκει την αλλαγή των αδιέξοδων κυβερνητικών πολιτικών, χωρίς παράλληλα να εκτίθεται σε κινδύνους η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να αναληφθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία που θα έχει ως στόχο την «εθνική συνεννόηση», στα εξής σημεία, που αποτελούν  τον Οδικό Χάρτη της Συνεννόησης και της Σταθερότητας.
1. Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ως ισχυρή δέσμευση του ελληνικού κοινοβουλίου που θα δεσμεύει την Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμφωνία σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να είναι ο Φώτης Κουβέλης.
2. Ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης ώστε να λήξει το μνημόνιο χωρίς νέα δημοσιονομικά ή θεσμικά μέτρα πέραν όσων έχουν ήδη ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και την χορήγηση μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής
3. Την σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για την συζήτηση με τους δανειστές για τη διαχείριση του χρέους
4. Την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή

5. Την ολοκλήρωση του βίου της παρούσας Βουλής με τη διεξαγωγή Εθνικών Εκλογών εντός του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου