Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πάρκο στο Βουρκάρι Μεγάρων από τον ΟΡΣΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους εγκρίθηκε από τον ΟΡΣΑ το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Βουρκαρίου στα Μέγαρα με τον χαρακτηρισμό της περιοχής του υγροτόπου ως Περιφερειακού Πάρκου. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας στη Βουλή από το 2007, ζητούμε την ένταξη της περιοχής στο καθεστώς των προστατευόμενων περιοχών προκειμένου να προστατευθεί ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Αττικής.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συγχαρούμε τα μέλη των Συλλόγων και το Συντονιστικό Φορέα των Συλλόγων για την άοκνη και πολυετή προσπάθειά τους για την προστασία του Βουρκαρίου που παρά τις απογοητεύσεις, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πορεία δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα τους και κατάφεραν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οφείλουμε επίσης να συγχαρούμε την Πρόεδρο, κα Μπάτσου και το προσωπικό του ΟΡΣΑ που ασχολήθηκε με το ζήτημα του Βουρκαρίου καθώς κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν το σύνολο των ζητημάτων και των κωλυμάτων και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο προστασίας της περιοχής το οποίο θεωρούμε ότι εξυπηρετεί και το σκοπό αλλά και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.
Αναμένουμε την τυπική ολοκλήρωση της έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το συντομότερο δυνατό και δηλώνουμε ότι παραμένουμε στο πλευρό των Συλλόγων Προστασίας του Βουρκαρίου προκειμένου να συνδράμουμε εάν χρειαστεί στο πολύτιμο έργο τους.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου