Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μία τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα… (Άρθρο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, για το XrimaPlus 15-07-2012)


Πολλοί με ρώτησαν γιατί στηρίζω αυτή την κυβέρνηση αφού εναντιώθηκα από την πρώτη στιγμή στα Μνημόνια, τους εμπνευστές τους και τους εφαρμοστές τους τα τελευταία δύο χρόνια; Η απάντησή μου είναι απλή. Σήμερα, την ώρα που οι πολιτικές των Μνημονίων διαλύουν την χώρα, θα δώσω μαζί με όσες δυνάμεις το επιθυμούν την τελευταία μάχη επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων, προσπαθώντας να γλυτώσουμε την χώρα από την καταστροφή της δραχμής και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι στη Δημοκρατική Αριστερά ότι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα προβλήματα που προκάλεσε η υφεσιακή πολιτική των Μνημονίων, τα άδικα και οριζόντια μέτρα φορολόγησης και μείωσης των εισοδημάτων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η τρομακτική διόγκωση της ανεργίας και γενικά το ιδεολόγημα της εσωτερικής υποτίμησης που πιστά ακολουθήθηκε. Ξέρουμε επίσης ότι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης σήμερα είναι πολύ μικρά λόγω της πολιτικής που ακολουθήθηκε από τον Μάιο του 2010 και την αναποτελεσματικότητάς της.
Δεν καταθέτουμε όμως τα όπλα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ώστε το ελληνικό δημόσιο να γίνει παραγωγικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό για τον Έλληνα πολίτη. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά την φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ότι μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε ένα φιλικό για τον επιχειρηματία περιβάλλον ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι μπορούν να τεθούν ορθολογικοί κανόνες καταμερισμού του πλούτου και να συμμετέχουν όλοι στις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε ένα κοινωνικό κράτος αξιόπιστο, ορθολογικό και ποιοτικά αναβαθμισμένο ώστε όλοι οι πολίτες να διατηρήσουν βασικά αγαθά όπως η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η ασφάλεια ….
Θα δώσουμε την μάχη μας μέσα στην Ευρώπη, όπως ακριβώς αποφάσισε ο ελληνικός λαός στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να επικρατήσει η προοδευτική πολιτική θέση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία τους έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους αριθμούς και τις αγορές, ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα παρασυρθούμε από τις μοιρολατρικές θέσεις που ωθούν την χώρα εκτός Ευρώπης υπηρετώντας ξένα προς τον ελληνικό λαό συμφέροντα ούτε θα επιτρέψουμε αμαχητί να επικρατήσουν οι θέσεις της στασιμότητας που δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό το αναποτελεσματικό, ράθυμο και σπάταλο κράτος. 
Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης Συνεργασίας, όπου οι «κόκκινες γραμμές» της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη, θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο, πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, πιο ρεαλιστικό, πιο βιώσιμο. Θυσίες θα κάνουμε όλοι αλλά οφείλουμε να τις κατανέμουμε δίκαια και αναλογικά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου