Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Ελληνισμός της Διασποράς μπορεί να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση (Συνάντηση Β. Οικονόμου με Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε. 11-07-2012)




Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Στη συνάντηση ο Βασίλης Οικονόμου ανέλυσε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς στους Έλληνες Βουλευτές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, τους λόγους που ανέλαβε την ευθύνη συμμετοχής στο τριμερές κυβερνητικό σχήμα και τις κόκκινες γραμμές που θέτει η ΔΗΜΑΡ ως απαράβατους όρους συμμετοχής τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ούτε την υπομονή ούτε τις αντοχές να συνεχίσει ένα πρόγραμμα προδήλως άστοχο και ανεφάρμοστο.
Είναι πολύ συγκεκριμένες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και έπρεπε να έχουν γίνει στο ελληνικό κράτος ώστε αυτό να είναι παραγωγικό, χρήσιμο και αποτελεσματικό και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Μπορεί να μειωθεί το  κόστος τους δημοσίου χωρίς άλλες οριζόντιες και άδικες μειώσεις μισθών και συντάξεων και χωρίς απολύσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και αυτό διεκδικούμε.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε ακόμα να οργανωθούν καλύτερα οι συνομιλίες με τον Ελληνισμό της Διασποράς ώστε να υπάρξουν σε όλο τον κόσμο παρεμβάσεις διαφήμισης των ελληνικών προϊόντων, της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού και βέβαια συνεννόησης και συνεργασίας σε ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Παιδείας, ώστε και η Ελλάδα να αναλάβει περισσότερες ευθύνες απέναντι στους Έλληνες μετανάστες και οι Έλληνες μετανάστες να μπορούν πιο άμεσα να βοηθήσουν την Ελλάδα ιδίως σήμερα που η μητέρα πατρίδα αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα και τόσο σοβαρά προβλήματα.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Γρηγόρης Ψαριανός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου