Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Αριστεράς υπό τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Β. Οικονόμου, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό  Εκπρόσωπο  και υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και την αναπληρώτριά του, Βουλευτή Βʼ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και συζήτησαν για την Αμυντική Πολιτική, την στρατιωτική θητεία και τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι Βουλευτές ανέλυσαν στον Υπουργό τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς  για τη δομή και την  οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίστηκε ότι η Δημοκρατική  Αριστερά είναι αντίθετη με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πεδίο  «κομματικής λαφυραγώγησης» σημειώνοντας κατηγορηματικά την επιθυμία της να μην υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις στην εξέλιξη των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασε την επιφύλαξη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το πολιτικό και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ).

Η Δημοκρατική  Αριστερά επιβεβαίωσε τη θέση της  για μη περαιτέρω περικοπές στους  μισθούς και τις αποδοχές των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικά Μισθολόγια) προτείνοντας την περιστολή  λειτουργικών δαπανών (πχ περιορισμός  στρατοπέδων).

Τέθηκαν, επίσης, τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ και ΕΑΒ), καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Η Δημοκρατική  Αριστερά θα παρακολουθεί μέσα από  το Κοινοβούλιο και μέσω των οργάνων  της την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας με στόχο την υλοποίηση των θέσεων και των δεσμεύσεων της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης Συνεργασίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου