Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δυναμικό Παρόν των Ελεύθερων Πολιτών στη Θεσσαλονίκη





Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και κοινωνικών στελεχών, πραγματοποιήθηκε η 2η Σύσκεψη Στελεχών των Ελεύθερων Πολιτών στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Τα συμπεράσματα της σύσκεψης συνοψίζονται στα εξής:
 «Η πολιτική και εκλογική συμπόρευση των Ελεύθερων Πολιτών με την Δημοκρατική Αριστερά, γίνεται στην βάση προγραμματικής συμφωνίας. Κοινός μας στόχος είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και η κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης που θα προσφέρει την Θετική Διέξοδο από την κρίση. Κεντρικό ρόλο στην πρότασή μας κατέχει η κοινωνική δικαιοσύνη που μπορεί να διασφαλιστεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί την φυσιολογική εξέλιξη της αδιέξοδης Μνημονιακής πολιτικής. Όσοι τώρα εκπλήσσονται, εσχάτως διάβασαν και ακόμα πιο εσχάτως αντιλαμβάνονται τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, είναι συνυπεύθυνοι αφού με την ανεύθυνη ψήφο τους οδήγησαν την χώρα και τον ελληνικό λαό σε αυτή την εξαθλίωση. Η στροφή τέλος της ΝΔ σε μνημονιακές πολιτικές αποκαλύπτει την βαθειά της προσήλωση στις συντηρητικές θέσεις. Η μόνη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης που αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες είναι σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά και οι Ελεύθεροι Πολίτες. Σήμερα καταγράφουμε και κωδικοποιούμε τις προτάσεις των Στελεχών των Ελεύθερων Πολιτών της Βορείου Ελλάδος που μαστίζεται από την ανεργία, τις οποίες και θα εντάξουμε στην κυβερνητική μας πρόταση. Την τελική απόφαση για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας θα την πάρει ο ελληνικός λαός όσο και αν προσπαθήσει η κυβερνητική συμμαχία των τριών κομμάτων να καθυστερήσει την ετυμηγορία του. Οι εκλογές έπερεπε ήδη να έχουν διεξαχθεί. Η κυβέρνηση της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι εφικτή!».

Την σύσκεψη χαιρέτισαν ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου και οι πρ. Βουλευτές Νίκος Γαλανός, Αλέξανδρος Δαμιανίδης, Λευτέρης Κωνσταντινίδης καθώς και οι  δήμαρχοι, Διαμαντής Παπαδόπουλος (Παύλου Μελά), Λάζαρος Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων – Μενεμένης) ενώ το παρόν έδωσαν και ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρ δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτσίδης, Στάθης Κουτσονικόλας, Κυριάκος Αντωνιάδης, ο πρ αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κίμων Σαραφίδης και ο πρ δημοτικός σύμβουλος Σταυρούπολης Δημήτρης Λαλές. Χαιρετισμό τέλος απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βαγγέλης Ζορκάδης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου