Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Την πρώτη εκδήλωση πολιτικής ενημέρωσης στην Αθήνα πραγματοποίησε η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Νομού Τρικάλων στο ξενοδοχείο “MUSEUM HOTEL” την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012. Αρκετοί συντοπίτες ετεροδημότες Τρικαλινοί παρευρέθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για την ιδρυτική διακήρυξη, τις αρχές και το πρόγραμμα της νεοϊδρυθείσας πολιτικής κίνησης των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Προσωρινός Συντονιστής των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Νομού Τρικάλων Χρήστος Ευσταθίου. Ο κ.Ευσταθίου στην ομιλία στάθηκε ιδιαίτερα στα τεράστια κοινωνικά αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές του Μνημονίου και στην ανάγκη χάραξης μιας πολιτικής με κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση επανέναρξη των εργασιών στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Ε-65, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βάζοντας ως εγγύηση τα κονδύλια που έχει να λαμβάνει η χώρα μας από το ΕΣΠΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας στις περιοχές που έχουν σταματήσει τα έργα, όπως είναι και τα Τρίκαλα. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για Νέο Σύνταγμα, την θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής και την αναδιάταξη των εκλογικών περιφερειών. Τέλος ακολούθησε διάλογος για τα ζητήματα που αφορούσαν τον Νομό Τρικάλων, όπως ο Ε-65, η ενδεχόμενη απομάκρυνση των ΤΕΙ, οι πολιτικές για τον Τουρισμό, οι πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα, η κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου κ.α.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην φιλοδοξία των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής παράταξης και ανέλυσε το πλαίσιο συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ για μια κεντροαριστερή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Καθηγητής αθλητικού Δικαίου του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον νέο του βιβλίο «Αναθέσμιση τώρα-Δημοκρατία της Κοινότητας», καθώς και ο πρ. Βουλευτής Πειραιώς, Νίκος Γαλανός και ο συντονιστής των Ελεύθερων Πολιτών Γρεβενών, Γιώργος Νασίκας .

Για την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή «Ελεύθερων Πολιτών»

Νομού Τρικάλων

Ο Συντονιστής

Χρήστος Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου