Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» Πολιτική κίνηση για μια Ενωμένη Κεντροαριστερά (Άρθρο του Βασίλη Οικονόμου στην εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 23-10-2011)



Η κρίση στην χώρα μας είναι πρώτα και κύρια πολιτική! Η πολιτική κρίση προκάλεσε την οικονομική κρίση, η οποία με την σειρά της προκαλεί με ιδιαίτερη ένταση πλέον την κοινωνική κρίση. Η κοινωνική κρίση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερη πολιτική κρίση. Ο φαύλος αυτός κύκλος πρέπει να σπάσει άμεσα αν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα με προοπτική και μέλλον ιδιαίτερα για την νέα γενιά.

Ο λαός ψάχνει την Θετική Διέξοδο από το σημερινό τέλμα. Εμείς ως «Ελεύθεροι Πολίτες» εργαζόμαστε για την Ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και την Συνάντησή της με την Δημοκρατική Αριστερά και τις δυνάμεις της Οικολογίας σε ένα Πόλο μιας Ανασυγκροτημένης Ενωμένης Κεντροαριστεράς. Αυτός ο Πόλος μπορεί και πρέπει να δώσει την Προοδευτική Πρόταση Διακυβέρνησης που αναζητά ο λαός.

Δεν αρκεί σήμερα απλά να διαμαρτυρόμαστε για την μνημονιακή πολιτική και να διεκδικούμε την ψήφο των απογοητευμένων πολιτών. Οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε σταθερά απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και να αναπτύξουμε τον Προγραμματικό μας Λόγο για την έξοδο από την κρίση. Η χώρα μας χρειάζεται Θετική Διέξοδο μέσω σαφών και ρεαλιστικών προτάσεων, μέσω της Προοδευτικής Πρότασης Διακυβέρνησης, μέσω ενός οικονομικού προγράμματος που θα απαντά στις ανάγκες και του κράτους και της κοινωνίας.

Σε αυτή την λογική πρώτα και κύρια πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν μπορεί να διακυβεύεται η ποιότητα της παιδείας και της υγείας στο βωμό της εξυπηρέτησης κομματικών στρατών, δεν μπορεί να ασκείται έλεγχος από την πολιτική εξουσία στα ΜΜΕ, δεν μπορεί κυρίως να φαλκιδεύεται η Δημοκρατία, δεν μπορεί να διαστέλλεται το Σύνταγμα ανάλογα με τις επιθυμίες της εκτελεστικής εξουσίας, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι δυνάμεις ασφαλείας για να περιοριστούν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Με δυο λόγια χρειαζόμαστε την Αναθέσμιση του Ελληνικού Κράτους. Να δώσουμε και πάλι νόημα στους θεσμούς και να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατά το δοκούν χρήση τους από όλους όσους ασκούν εξουσία στο όνομά τους.

Η νέα Πολιτική Κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες», είναι μια πολιτική ένωση στελεχών από όλη την Ελλάδα που θέλουν να υπηρετήσουν τους σκοπούς που ακροθιγώς περιέγραψα. Η παρουσία μας θα είναι συνεχής σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και σε όλους τους νομούς της χώρας και θα συμμετέχουμε στην προσπάθεια να εκφραστούν οι προοδευτικές, δημοκρατικές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας διεκδικώντας περισσότερη δημοκρατία, μεγαλύτερη συμμετοχή, λόγο και ρόλο για όλους αυτούς που οι δυνάμεις του Μνημονίου προσπαθούν να βάλουν στο κοινωνικό περιθώριο στα πλαίσια μιας δήθεν σωτηρίας της χώρας. Η χώρα δεν θα σωθεί χωρίς τους πολίτες της και οι πολίτες δεν θα σωθούν χωρίς την χώρα. Στο χέρι όλων μας είναι να σωθεί και η Ελλάδα και οι Έλληνες και για αυτό το σκοπό θα αγωνιστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου