Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Πρέπει να εγκρίνει ο λαός την νέα συμφωνία στην Ευρώπη» (Κύρια σημεία συνέντευξης του ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στο Ρ/Σ «ΑΝΤ1 97,2» 23-10-2011 )

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Ρ/Σ «ΑΝΤ1 97,2» και στο δημοσιογράφο Κώστα Ουίλς, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για το κούρεμα του χρέους: «Από τον Μάιο του 2010 έχω δηλώσει δημόσια στην Βουλή και στα ΜΜΕ ότι το δημόσιο εξωτερικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα της τάξης του 50-60%! Από μόνο του το κούρεμα όμως δεν αποτελεί βιώσιμη λύση αν δεν υπάρξει πρόνοια ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ειδικά σήμερα έτσι όπως έχει αναπτυχθεί η οικονομική πολιτική του μνημονίου κάθε σκέψη για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων θα είναι καταστροφική για την κοινωνική συνοχή. Μαζί με το δημόσιο εξωτερικό χρέος που θα γίνει αναγκαστικά και νομοτελειακά βιώσιμο μέσω του κουρέματος, οφείλουμε να φροντίσουμε ως κράτος να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και οι Έλληνες πολίτες. Οφείλουμε τέλος να αποφασίσουμε το σχέδιο και τους όρους της οικονομικής μας ανάπτυξης ως χώρα, αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες και να μην περιμένουμε από άλλους να αποφασίσουν κατά πώς τους συμφέρει τις συνθήκες, τους όρους και την κατεύθυνση του οικονομικού μας προσανατολισμού».

Για το ενδεχόμενο απώλειας εθνικής κυριαρχίας: «Από το Μάιο του 2010 δυστυχώς η χώρα έχει χάσει σημαντικό μέρος της κυριαρχίας της από την άποψη ότι επί της ουσίας άλλοι αποφασίζουν για την Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση με εκβιαστικά διλλήματα και αμφισβητούμενες ως προς την νομιμότητα μεθόδους απλώς επικυρώνει τις αποφάσεις άλλων. Οι κόκκινες γραμμές διαρκώς αναθεωρούνται επί τω χείρω από όσους κατά καιρούς τις θέτουν και πλέον φαίνεται να έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση ακόμα και την επίσημη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η διαφαινόμενη «δημοκρατική εκτροπή» είναι πιο επικίνδυνη ακόμα και από την τετελεσμένη συντεταγμένη χρεοκοπία».

Για τους Ελεύθερους Πολίτες: «Πρόκειται για μια νέα πανελλαδική πολιτική κίνηση στελεχών και ανθρώπων που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας, που βλέπουν τα εφιαλτικά αδιέξοδα και που θέλουν να εργαστούν για την Ενωμένη Κεντροαριστερά η οποία θα καταθέσει την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με πυρήνα την κοινωνική δικαιοσύνη. Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις και όχι με αναχώματα ηγεμονισμών και ψευδεπίγραφων διαχωρισμών και διαγκωνισμών».

Για την πρόταση της Αναθέσμισης: «Εμείς ως Ελεύθεροι Πολίτες θεωρούμε ότι οι θεσμοί της χώρας έχουν απαξιωθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη. Η πατρίδα δεν πρόκειται να ανακάμψει εάν δεν αποκατασταθούν οι θεσμοί, εξαλείφοντας τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την αποσάθρωση. Η δικαιοσύνη, η ενημέρωση, τα κόμματα, η κοινοβουλευτική διαδικασία, η αστυνομία, οι εργασιακές σχέσεις αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει να λειτουργούν κατά τρόπο που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό αλλά και κατά τρόπο που θα καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης από επιτήδειους. Ο τρόπος λειτουργίας των θεσμών μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση και οι στρεβλώσεις του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος δημιουργούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Απάντηση λοιπόν στα εγγενή μας προβλήματα είναι η Αναθέσμιση του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μας συστήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου