Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού για επίλυση του προβλήματος διορισμού των αθλητών στο Δημόσιο που ανέδειξε με ερώτηση του στην Βουλή o Β. Οικονόμου

Σε απάντηση της ερώτησης (Αριθμ. Πρωτ. 7529/16-03-2010) αναφορικά με το πρόβλημα διορισμού των αθλητών στο δημόσιο η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Αγγελική Γκερέκου μας ενημέρωσε ότι έχει διαπιστωθεί ο κίνδυνος από την περίεργη διατύπωση του Νόμου 3708/2008 στον οποίον οι αθλητές που διακρίνονται στον αθλητισμό προκειμένου να κάνουν χρήση των προνομίων που προβλέπει η πολιτεία για τις εξαιρετικές διακρίσεις, θα πρέπει να έχουν διακόψει την σχέση τους με τον αθλητισμό. Αυτό το γεγονός μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για την χώρα μας καθώς η απουσία των διακρίσεων μπορεί να οδηγήσει κάποια αθλήματα στον μαρασμό και πολλοί νέοι που σήμερα βρίσκουν διέξοδο σε αυτά τα αθλήματα θα σταματήσουν να ασχολούνται με αυτόν. Στην συνέχεια η Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι η οριστική λύση του θέματος αποτελεί συναρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το οποίο βρίσκονται σε διαρκή και συστηματική συνεργασία για μία γενική λύση όλων των κινήτρων που δίνονται σε αθλητές και της ηθικής και υλικής επιβράβευσης για διακρίσεις τους που τιμούν και διαφημίζουν την χώρα μας και τον αθλητισμό της.
Ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δηλώνει ότι έχει εντοπίσει τον κίνδυνο στρεβλώσεων που προκαλεί ο νόμος 3708/2008 και συνεργάζεται μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος. Ο Βουλευτής δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του όλου θέματος και αν χρειαστεί θα επανέλθει στην Βουλή προκειμένου οι αθλητές που διακρίνονται να μπορούν να κάνουν χρήση των ορθών προνομίων που προβλέπει η πολιτεία χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου