Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Λύση στο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ των Παλλινοστούντων Ομογενών Ποντίων από την τέως Σοβιετική Ένωση δίνει το Υπουργείο Εργασίας μετά την εκ νέου ανάδειξη του θέματος από τον Βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 7525/16-03-10) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ των Παλιννοστούντων Ομογενών Ποντίων από την τέως Σοβιετική Ένωση, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης, μας απάντησε ότι το ζήτημα που ανέδειξε ο Βουλευτής με τις ερωτήσεις κατά την διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και τώρα αντανακλούν ένα δίκαιο κοινωνικό αίτημα των Ποντίων συμπατριωτών μας το οποίο, όπως και πολλά άλλα κοινωνικά δίκαια αιτήματα έμειναν μετέωρα για πάνω από δύο χρόνια. Ο Υπουργός Εργασίας αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα κοινωνικής μέριμνας, προτίθεται με διάταξη νόμου που θα περιληφθεί στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο να προβλέπει την παροχή και νέας προθεσμίας για την έκδοση οικοδομικών αδειών προκειμένου να εφαρμοστούν οι ειδικές ρυθμίσεις που προέβλεπαν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ των Ποντίων Ομογενών που έχουν εγκατασταθεί νόμιμα στην χώρα εφόσον επρόκειτο για οικοδομικά έργα ιδιοκτησίας τους, για τα οποία εκτέλεσαν οι ίδιοι ή μέλη της οικογενείας τους εργασίες (εφόσον δηλαδή παρείχαν προσωπική απασχόληση). Κατά τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα την διάθεση συμπαράστασης στους παλιννοστούντες ομογενείς από την τέως Σοβιετική Ένωση λαμβάνοντας μέτρα για την υποβοήθηση της στεγαστικής τους αποκατάστασης.
Ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αναγνωρίζει κατ΄ αρχήν το γεγονός του δίκαιου κοινωνικού αιτήματος των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής και δρομολογεί τις λύσεις για την διευθέτηση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κοινωνική αναλγησία και την γραφειοκρατική δυσκαμψία που χαρακτήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση σε όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Η απάντηση του Υπουργείου αποδεικνύει περίτρανα ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να σπαταλά χρόνο στην αναζήτηση δικαιολογιών για την μη λήψη μέτρων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση καθιερώνοντας το καθεστώς της αδράνειας σε κάθε ζήτημα κοινωνικής πολιτικής. Είναι εμφανές ότι σταδιακά επανέρχεται η κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος αντιμετωπίζει πλέον τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη χωρίς καθυστερήσεις που συνεπάγονται ταλαιπωρία και σημαντικό κόστος για τους πολίτες. Ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής και να ζητά τις λύσεις και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας με την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε όλα τα ζητήματα που προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι πλέον εμφανές ότι διαμορφώνεται ένα κράτος σύμμαχος του πολίτη και ο Βασίλης Οικονόμου θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα συνδράμει στην διαμόρφωση μιας κοινωνίας δικαίου που θα ανταποκρίνεται στα δίκαια κοινωνικά αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου