Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Παραμένει ακόμα «ακέφαλο» το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
4914
Ημερομ.Κατάθεσης
19.04.16
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΚύριε Υπουργέ,
To Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής ιδρύθηκε με τον Ν.4109/2013, ΦΕΚ16/Α/23.01.2013 και είναι το μεγαλύτερο από τα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελλάδος, με 5 παραρτήματα και 13 μονάδες φιλοξενίας και φροντίδας παιδιών με αναπηρία και χρονίως πασχόντων ηλικιωμένων.
Τα 5 παραρτήματα του ΚΚΠΠΑ είναι:
1. Παράρτημα ΑΜΕΑ Αν. Αθήνας (μονάδα Γλυφάδας- Μελισσίων)
2. Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτ. Αθήνας (μονάδα Αγ. Βαρβάρας)
3. Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας
4. Παράρτημα προστασίας παιδιού Αττικής- ΜΗΤΕΡΑ (κέντρο βρεφών ΜΗΤΕΡΑ και αναρρωτήριο Πεντέλης)
5. Παράρτημα παιδικού αναπτυξιακού κέντρου Μιχαλήνειο.
Το 3ο παράρτημα (συνολικά 120 ατόμων) περιλαμβάνει το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), την μονάδα φροντίδας ΑΜΕΑ του Σκαραμαγκά και τις δύο μονάδες ημιαυτόνομης διαβίωσης (Αθήνα και Δραπετσώνα).  
Το ΚΚΠΠΑ φιλοξενεί  700 περιθαλπόμενα άτομα, εκ των οποίων τα μισά παιδιά. Θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε την ιδιαίτερα ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο βρεφών ΜΗΤΕΡΑ και στο αναρρωτήριο Πεντέλης, απ’ όπου δίνονται σε θετές οικογένειες για υιοθεσία ή αναδοχή.
 Τον Μάιο του 2015 αφού ζητήθηκε η παραίτηση του τότε Δ.Σ., διορίστηκε νέο, του οποίου ο πρόεδρος παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, διορίστηκε ξανά τον Δεκέμβριο και ένα μήνα μετά παραιτήθηκε εκ νέου.
Από τον Δεκέμβριο του 2015  το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής που φροντίζει παιδιά και οικογένειες παιδιών υγιών αλλά και ΑΜΕΑ καθώς και ενήλικες χρονίως πάσχοντες παραμένει «ακέφαλο» με την αδιαφορία της κυβέρνησης να προκαλεί απορία.
 Κατόπιν αυτών,


Ερωτάστε:

1. Σκοπεύετε να διορίσετε νέο Δ.Σ. στο  Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής ώστε να συνεχίσει το έργο του και αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και πότε;                                                                                                      ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ                                                                                                       Βασίλης Οικονόμου

Μαρία Αντωνίου

Γιώργος Βαγιωνάς

Σοφία Βούλτεψη

Βασίλης Γιόγιακας

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Στέργιος Γιαννάκης

Χρήστος Κέλλας

                                 Νίκος Παναγιωτόπουλος


                                                                                       Γεώργιος Στύλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου