Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών από την «Μονάδα Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ» Σκαραμαγκά, στη Βού


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
4900
Ημερομ.Κατάθεσης
18.04.16



ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης






Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον Ν.3106/03, ΦΕΚ30/10.02.2003 περί αναδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας, η μονάδα φροντίδας παιδιών ΑΜΕΑ  του Σκαραμαγκά συνενώνεται με το πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας, και με το Ν.4109/2013 αποτελούν το «Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας», δυναμικότητας 120 ατόμων.
Τα 30 φιλοξενούμενα παιδιά του  Σκαραμαγκά, με βαριά αναπηρία, διαμένουν σε παραχωρηθέν κτίριο, σε άθλιες εγκαταστάσεις και η φιλοξενία τους  σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Η προηγούμενη διοίκηση είχε αποδεχτεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 750.000 ευρώ, για την ανακαίνιση 3 κτιρίων του πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε (συμβατικός όρος, παράδοση του έργου Απρίλιος 2015) δημιουργήθηκαν 3 θάλαμοι σύγχρονοι με κατάλληλες για ΑΜΕΑ παιδιά  υποδομές. Η μετεγκατάσταση όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για τα παιδιά, που εξακολουθούν να διαβιούν σε εντελώς ακατάλληλους χώρους.
Σημειώνεται ότι, η δωρεά του Σ. Νιάρχου αφορούσε μόνο την βελτίωση συνθηκών ζωής των αναπήρων παιδιών.
Κατόπιν αυτών,


Ερωτάστε:


1.  Για πιο λόγο καθυστερεί η μετεγκατάσταση, εκτός και αν δεχτούμε τις φήμες που θέλουν να παραχωρούνται τα ανακαινισθέντα κτίρια σε ΜΚΟ της οποίας μέλη του Δ.Σ. είναι και μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής;











                                                                                                    
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 


Βασίλης Οικονόμου
Μαρία Αντωνίου
Γιώργος Βαγιωνάς
Σοφία Βούλτεψη
Βασίλης Γιόγιακας
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Στέργιος Γιαννάκης
Χρήστος Κέλλας
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Γεώργιος Στύλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου