Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μεταφορά μαθητών στην Ανατολική Αττική με αφορμή την περίπτωση της Ανατολής του Δήμου Μαραθώνα.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
254
Ημερομ.Κατάθεσης
14.10.15




ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.






Κύριοι Υπουργοί,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους (Αρ. Πρωτ. 22039/31.08.2011, 4689/19.01.2012, 1611/13.09.2012 και 1403/25.07.2014) καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Δήμου Μαραθώνα το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών επανήλθε και αυτήν την σχολική χρονιά παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή τα προηγούμενα έτη για εξεύρεση μόνιμης και όχι περιστασιακής λύσης στη σχολική κοινότητα της Ανατολικής Αττικής καθώς και σε όλη την Επικράτεια.
Όπως ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η διαδικασία για την επιλογή αναδόχων που θα αναλάμβαναν το έργο της μεταφοράς των μαθητών πραγματοποιήθηκε, χωρίς όμως να έχει   επιτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα να παραμένει  στον αέρα η μεταφορά των 80 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.
Το πρόβλημα σε αρκετά σχολεία της Ανατολικής Αττικής και ειδικά του Δήμου Μαραθώνα παραμένει άλυτο δημιουργώντας τεράστια αγωνία και προβληματισμό στους γονείς οι οποίοι αναγκάζονται να μεταφέρουν με δικό τους μεταφορικό μέσο τα παιδιά τους στο σχολείο γεγονός που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή δημιουργώντας διάφορα άλλα προβλήματα στην σχολική  ζωή των παιδιών.
Κατόπιν όλον αυτών ,
Ερωτάστε



1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα ώστε να λήξει με επιτυχία ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου

2.  Πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύετε να παρέμβετε προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους;

3. Ποια άλλα σχολεία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και πως θα παρέμβετε ώστε να διασφαλίσετε ότι θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου