Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Β. Οικονόμου «Με κάθε τρόπο να βρεθεί κατάλληλος χώρος για το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου»

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 3106/02-06-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με το πρόβλημα λειτουργίας και στέγασης του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.) κ. Μπαλτάς μας ενημέρωσε ότι ο ρόλος του υπουργείου αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές των εκπαιδευτικών μονάδων είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων, μέσα από κτιριολογικά προγράμματα που εκπονούνται από την αρμόδια διεύθυνση  Κτιριακής και Υλικοτεχνικής υποδομής. Αναφέρει ότι η επιλογή χώρων για στέγαση εκπαιδευτικής μονάδας γίνεται από Επιτροπή Καταλληλότητας, που συγκροτείται από τους κατά τόπους Δήμους, και μετά ακολουθεί έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ως προς την καταλληλότητά τους και τέλος, μας τονίζει ότι δεν έχει υποβληθεί ούτε εκκρεμεί από το 2008 ανάλογο αίτημα εκπόνησης κτιριολογικού προγράμματος για το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου. 
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, που επανέρχεται με την ερώτηση αυτή προς τα αρμόδια υπουργεία για το ζήτημα του Ειδικού Σχολείου Λαυρίου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους αρμοδίους για την ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών του Ειδικού Σχολείου, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι ενθαρρυντικό ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για την προσωρινή στέγαση του Ειδικού Σχολείου εντός των επόμενων ημερών και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει «πάρει είδηση» τίποτα από όλα αυτά, απαντώντας περί άλλων, δείχνοντας μια εξοργιστική επιπολαιότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αυτή η δυστοκία για ένα θέμα που έχει δρομολογηθεί δείχνει και το βαθύτερο πρόβλημα διακυβέρνησης που διαπερνά όλους τους τομείς της χώρας μας με ανυπολόγιστες συνέπειες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου