Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
8034
Ημερομ.Κατάθεσης
06.05.14



ΕΡΩΤΗΣΗ  



Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού

Κύριοι Υπουργοί,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Αρ. Πρωτ 290/20.07.2012), δεδομένου ότι παρά τις θετικές προθέσεις αξιοποίησης των εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις απαντήσεις του Υπουργού καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ουσιαστική εκμετάλλευση της δημόσιας αυτής περιουσίας. Το αποτέλεσμα είναι οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο Μαρκόπουλο με έξοδα του ελληνικού λαού να παραμένουν ερημωμένες και να μην στεγάζονται εκεί ούτε οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που προβλέπεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ΕΛΑΣ στην οποία έχει παραχωρηθεί η χρήση δεν εκμεταλλεύεται αυτές τις εγκαταστάσεις παρά ελάχιστα, θεωρούμε ότι το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο πρέπει να αξιοποιηθεί με εναλλακτικούς τρόπους όπως είναι για παράδειγμα η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής η οποία θέλει και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις για την προπόνηση των Ελλήνων Αθλητών αλλά και για την πραγματοποίηση αγώνων. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις θέλουν να εξασκούνται και τα χιλιάδες μέλη κυνηγετικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, πρόταση που επίσης μπορεί κατά τη γνώμη μας να γίνει δεκτή και το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο να αποκτήσει «ζωή» και σημαντικό λόγο ύπαρξης. Η ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων πέραν των προφανών ωφελημάτων για τους ενδιαφερόμενους, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ζωή στην περιοχή αλλά και να φέρει ικανοποιητικά έσοδα που θα συνδράμουν στη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένες μάλιστα προτάσεις κατά τη γνώμη μας δεν έρχονται σε αντιδιαστολή με την βούληση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων από την ΕΛΑΣ, παρά το γεγονός ότι ενδεχόμενη στέγαση υπηρεσιών της αστυνομίας συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για όσους προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις ή να παρακολουθήσουν ενδεχόμενους αγώνες σκοποβολής.



Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να εξετάσετε εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, δεδομένου ότι η αόριστη πρόθεση πλήρους αξιοποίησής τους από την Ελληνική Αστυνομία δεν δείχνει να υλοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου