Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ώρα για την ανασυγκρότηση της Κεντροριστεράς

(Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου  στο σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1fm)

Δεν απέκλεισε εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου..

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Γιώργο Κουβαρά και Βασίλη Ταλαμάγκα, είπε ότι μετά τις εκλογές θα γίνει μια νέα αξιολόγηση υπογραμμίζοντας πως το κόμμα δεν πρέπει να μένει στον τύπο δηλαδή μαζευτήκαμε πέντε και αποφασίσαμε – αλλά στην ουσία.

Ερωτηθείς για το εάν η μεγάλη συμμετοχή Παπανδρεικών στη ΔΗΜΑΡ έκανε καλό η κακό στο κόμμα, απάντησε πως όταν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στήριξαν τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα ανέβηκε στο 6%. Πρόσθεσε ότι σήμερα μεγαλοσχήμονα στελέχη στηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ αλλά τα γκάλοπ δείχνουν μικρά ποσοστά.

Σε ερώτηση για  ενδεχόμενη επανείσοδο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, είπε πως το κόμμα δεν μπορεί να είναι μια αγανακτισμένη φωνή, υπογραμμίζοντας πως εάν αυτός είναι ο ρόλος της, τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παίξει τον θετικό της ρόλο καταθέτοντας το πλαίσιο της.

Τέλος είπε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετάσχει σε μια ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που είναι –όπως είπε- ο μεσσαίος χώρος του ρεαλισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης. Είπε πως ο χώρος αυτός πρέπει να ενωθεί και να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, ενώ συμπεριέλαβε στην προσπάθεια αυτή και το Ποτάμι.


Επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η Δημοκρατική Αριστερά, ώστε να παίξει τον πολιτικό ρόλο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου