Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μαζική η συμμετοχή των κατοίκων της Ραφήνας στην ομιλία του Βασίλη Οικονόμου


Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Ραφήνας στην ομιλία του  υποψήφιου Βουλευτή Αττικής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Βασίλη Οικονόμου, στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, την Τετάρτη 2 Μαΐου.
Στην ομιλία του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί πολύ καλά τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δεν πρόκειται πλέον να παρασυρθεί από τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματά τους.

Τα δύο παλαιά κόμματα επιδίδονται για μια ακόμη φορά σε μια ακατάσχετη παροχολογία προσπαθώντας να κρύψουν την πραγματικότητα που έχουν προετοιμάσει για τον ελληνικό λαό. Πάλι δίνουν υποσχέσεις στον αέρα αποφεύγοντας μα αποκαλύψουν τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί να υιοθετήσουν τον προσεχή Ιούνιο. Νέοι φόροι, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι λίγα από όσα έχουν συμφωνήσει προκειμένου να καλύψουν τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Με τη Δημοκρατική Αριστερά και τον Φώτη Κουβέλη, ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές προκειμένου να διορθώσουμε την οικονομία μας, να την ανασυγκροτήσουμε στη βάση της αειφορίας και παράλληλα να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια για τον ελληνικό λαό.
Δεν υποσχόμαστε θαύματα ούτε επιδιδόμαστε στον εύκολο λαϊκισμό της αριστεράς και της δεξιάς. Έχουμε εντοπίσει σειρά εξόδων που είναι περιττά, ειδικά στις σημερινές συνθήκες και προτείνουμε σειρά ισοδύναμων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που δεν θα καταδικάζουν στην ανέχεια την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά θα ξεβολεύουν αυτούς που έμαθαν να τρώνε από τον κρατικό κορβανά χωρίς να προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό (πχ διάφορες απίθανες ΜΚΟ).
Στόχος μας είναι μέσα από την συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή μπορεί να ενδυναμώσει το κοινωνικό κράτος, να το εξορθολογήσει, μπορεί να συγκροτήσει και πάλι τους αναγκαίους κρατικούς μηχανισμούς, μπορεί να ελέγξει την φοροδιαφυγή, μπορεί να διαπραγματευτεί σε νέα βάση τη σχέση μας με τους δανειστές και τους όρους της δανειοδότησής μας.
«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός αποφασίζει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η χώρα μας. Την Κυριακή οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δίνουν τις εντολές τους στην ελληνική κυβέρνηση. Την Κυριακή όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, ότι θέλουμε να αποκτήσουμε δυνατή οικονομία και κυρίως ότι όλα αυτά θα τα πετύχουμε με την Κοινωνία Όρθια. Χωρίς την κοινωνία και τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει καμία οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου