Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Συνάντηση του Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου με την ΜΚΟ "Νέοι Ορίζοντες Φιλίας" στην Βούλα


Την Δευτέρα 01/06/2009, ο Βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βασίλης Οικονόμου, συναντήθηκε με την ΜΚΟ «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας» στα γραφεία του συλλόγου στην Βούλα. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο, κ Γεώργιο Δρίτσα, και τα μέλη του συλλόγου για τον εθελοντισμό, τις φιλανθρωπικές δράσεις του συλλόγου και για τα θέματα του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης.
Για την εθελοντική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί ο Βασίλης Οικονόμου συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο εθελοντισμός στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα μας, όπου αποδείχτηκε ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε και τον πιο δύσκολο στόχο όταν λειτουργούμε συλλογικά και έχουμε στόχους και οράματα. Τόνισε όμως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο του Έλληνα και στην έμφυτη διάθεσή του για ανιδιοτελή προσφορά. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει τις συνθήκες όπου θα μπορεί ο εθελοντισμός πραγματικά να ανθήσει και να προσφέρει κοινωνικό έργο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αδιαφορία που επιδεικνύει σε όλα τα θέματα κοινωνικής πολιτικής κατάφερε να αποδυναμώσει το μεγάλο κίνημα εθελοντισμού που αναπτύχθηκε το 2004. Οι εθελοντικές οργανώσεις πασχίζουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και τους κλειστούς κομματικούς κύκλους που προωθούν μόνο όσα αποσκοπούν στο οικονομικό κέρδος. Οι Έλληνες εθελοντές με τα λίγα εφόδια και την τεράστια διάθεση προσφοράς που διαθέτουν πραγματοποιούν μεγάλες νίκες καθημερινά και οφείλουμε όλοι να είμαστε στο πλευρό τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το περιβάλλον, τομέας στον οποίο ο Βουλευτής είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος, αφού και το ΠΑΣΟΚ επανειλημμένως τον έχει ορίσει εκπρόσωπό του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάσσει τα θέματα του περιβάλλοντος στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δείχνει και την αδιαφορία της για το ζωτικό αυτό θέμα. Ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να καταβάλει υπέρογκα πρόστιμα για τις περιβαλλοντικές μολύνσεις που προκαλούνται σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα. Η πράσινη ανάπτυξη, το νέο όραμα της χώρας, θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας, θα επιφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα εκμεταλλευτεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και θα επιφέρει πρότυπη ανάπτυξη. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι αναστρέψιμη όταν υπάρχει η θέληση και η τόλμη της κυβέρνησης, όταν υπάρχει η θέληση και η απαίτηση του λαού. Το ΠΑΣΟΚ, η αυριανή κυβέρνηση, θα προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη και θα οδηγήσει τη χώρα σταθερά και υπεύθυνα στην νέα εποχή, στην νέα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου