Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Συνέντευξη : Είμαστε σε διαρκή προεκλογική περίοδο (Εφημ. "Εξπρές" 02-05-2009)




1. Πώς κρίνετε την στάση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση του κ. Παυλίδη στο θέμα της ψηφοφορίας για την Προανακριτική;

Το κόμμα της Ν.Δ. επιμένει να ευτελίζει όλους τους θεσμούς του κοινοβουλίου, προσβάλλοντας κατ' επανάληψη το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Είναι αδιανόητο ένα κόμμα, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, να εκβιάζει άμεσα ή έμμεσα τους βουλευτές του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης στάσης. Η ΝΔ δυστυχώς αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν σέβεται την Δημοκρατία, ότι δεν σέβεται τους κοινοβουλευτικούς της εκπροσώπους, ότι δεν σέβεται τον ελληνικό λαό που της ανέθεσε την κυβέρνηση της χώρας. Λυπούμαστε αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να απαξιώσει πλήρως το πολιτικό μας σύστημα. Δεν μπορεί πλέον να κυβερνάει και πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον λαό να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει.

2. Έχετε κάποιο σχόλιο για την απόφαση της ΝΔ να μην συμμετέχει στην συζήτηση και στην ψηφοφορία επί του αιτήματος που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη δικογραφία που στρέφεται και πάλι κατά του κ Παυλίδη σχετικά με την υπόθεση ανάθεσης άγονων γραμμών στα Δωδεκάνησα (Υπόθεση της Τήλου);

Η ΝΔ τείνει να μετατρέψει σε κανόνα την αποχή της από τις εργασίες του Κοινοβουλίου. Ο ελληνικός λαός δεν την ψήφισε για να συμμετέχει όποτε θέλει και όποτε την «εξυπηρετεί» το θέμα διαβούλευσης. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι κυβερνώντες και ο κ Καραμανλής ότι η τρίτη απόδραση από την Βουλή εκτός του ότι προκαλεί τεράστια ζημιά στο πολιτικό μας σύστημα βλάπτει και τους ίδιους. Η εμμονή στο να συγκαλύπτουν τα πάντα συνιστά έγκλημα και η καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό θα είναι πολύ βαριά, όποιος νόμος περί ευθύνης Υπουργών και αν ισχύει. Οι Έλληνες πολίτες έχουν εξαιρετικά δημοκρατικά αισθητήρια και τιμωρούν όσους παίζουν με τους θεσμούς.

3. Πιστεύετε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις οδηγούν σε πρόωρες εθνικές εκλογές;

Επί της ουσίας είμαστε σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο. Ο λαός έχει αντιληφθεί τα διάφορα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι είμαστε προς τις εκλογές με την κυβέρνηση να «απέχει» των καθηκόντων της! Ο κ Καραμανλής έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του. Προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον κόσμο ότι ασχολείται με τα ζητήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση. Τις τελευταίες εβδομάδες επαναλαμβάνει μονότονα ότι είναι παρών, ότι θα εργαστεί σκληρά, ότι θα δώσει την μάχη του και όλα αυτά τα τετριμμένα. Νομίζω ότι απλώς περιμένει την ευκαιρία για να ξεφύγει με μια αξιοπρεπή ήττα. Δεν επιλύεται κανένα πρόβλημα. Αντίθετα δημιουργούνται κάθε μέρα περισσότερα λόγω των παραλήψεών του, των λαθών του, των αστοχιών του. Ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις εξαγγέλλει οικονομικά μέτρα, τα οποία λίγο αργότερα τα αποσύρει, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία πρόταση. Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Θα έλεγα ότι είναι πιθανό να έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές Όπως και να έχει, σημειώστε δύο σταθερές για τους επόμενους μήνες. 7 Ιουνίου ευρωεκλογές, Μάρτιος του 2010 εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι δύο χρονικοί σταθμοί που οκ. Καραμανλής δεν μπορεί να τους αποφύγει ούτως ή άλλως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου