Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δελτιο Τύπου για την Ημερίδα του Αναπτυξιακού και Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης



Την Τρίτη 28/4/09 ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Παλλήνης και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής. Τα θέματα συζήτησης της εκδήλωσης ήταν η έλλειψη αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, οι χώροι υγειονομικής ταφής στερεών απόβλητων, ο χωροταξικός σχεδιασμός και η αειφόρος ανάπτυξη, η προστασία των ελευθέρων χώρων των ΟΤΑ Παλλήνης, Γέρακα και Γλυκών Νερών, η αντιμετώπιση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής.
Ο Βουλευτής ανέφερε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη και τις εξειδίκευσε σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ανατολική Αττική.
Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει με σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή για όλα τα μείζονα θέματα της περιφέρειας Αττικής και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρόταση του κ. Σουφλιά περί του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να διοργανωθεί ένα Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ανατολικής Αττικής με ευθύνη της Νομαρχίας και την συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων και παραγόντων ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους η πολιτική Νομού που λείπει από την Περιφέρεια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου